21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Şipşak hazırlayıp buzluğa atın! Tek hamurdan 4 farklı buzluk kurabiyesi tarifi

Soğuk kış günleri gelmeden buzluğa atabileceğiniz, tek hamurdan 4 çeşit kurabiye çeşidi hazırlayabileceğiniz tarifi sizin için derledik. İşte şipşak hazırlayığ buzluğa atabileceğiniz, tek hamurdan 4 farklı buzluk kurabiyesi tarifi...

Şipşak hazırlayıp buzluğa atın! Tek hamurdan 4 farklı buzluk kurabiyesi tarifi

Soğuk kış günleri gelmeden buzluğa atabileceğiniz, zamanı geldiğinde de çıkarıp şipşak pişirebileceğiniz kurabiye tarifleri arıyorsanız okumaya devam edin. Üstelik tek hamurdan 4 farklı kurabiye çeşidi hazırlayacaksınız.

TEK HAMURDAN 4 ÇEŞİT KURABİYE

MALZEMELER

Şipşak hazırlayıp buzluğa atın! Tek hamurdan 4 farklı buzluk kurabiyesi tarifi

250 gram margarin
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un

HAMURLARIN İÇİNE KOYMAK İÇİN:

Yarım çay bardağı damla çikolata
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı hindistan cevizi
Göz kararı kakao
(4 farklı kurabiye yapacağınız için her kurabiye çeşidi için kendi seçtiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.)

HAZIRLANIŞI

Şipşak hazırlayıp buzluğa atın! Tek hamurdan 4 farklı buzluk kurabiyesi tarifi

1. Hamur için bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğurun. Alabildiği kadar unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
2. Hamuru dörde bölün. Her bir hamuru seçtiğiniz farklı malzemeleri hamurlara ekleyin. (Bir parçaya damla çikolata, bir parçaya kuruyemiş, bir parçaya tarçın... gibi.)
3. Kurabiyelerinize istediğiniz şekilleri vererek streçleyin ve buzluğa atın. Bu şekilde kurabiyelerinizi 6 ay buzlukta saklayabilirsiniz.
4. Buzluktan çıkaracağınız zaman çözünmesini beklemeden önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kurabiye kurabiye tarifi kolay