22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Buzluğa at, çat kapı gelen misafire çıkar! İşte sodalı banyolu börek tarifi...

Çat kapı gelen misafire ikram etmelik hem lezzetli hem de pratik börek tarifi aranıyordu. Hazırlanıp buzluğa atılan Sodalı Banyolu Börek tarifi, beş çaylarının favorisi olacak. Sodalı banyolu börek malzemeleri nedir? Sodalı banyolu börek nasıl yapılır? İşte Sodalı Banyolu Börek tarifi...

Sodalı Banyolu Börek nasıl yapılır? Buzluk böreği nasıl yapılır? Sodalı banyolu börek malzemeleri neler?

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan börek, çat kapı gelen misafirlere ikram edilmesi en pratik ve lezzetli tarifler arasında yer alıyor. Hazırlayıp buzluğa atılan Sodalı banyolu börek, çat kapı misafire lezzet rüyası yaşatıyor. Sodalı banyolu börek, beş çaylarının vazgeçilmezi olmaya da aday. Peki buzluğa atmalık börek nasıl yapılır? Sodalı banyolu börek malzemeleri nedir? Sodalı banyolu börek nasıl yapılır? İşte Sodalı banyolu börek tarifi...

SODALI BANYOLU BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

HAZIRLANIŞI

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.

İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.

Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.

Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.

180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sodalı banyolu böreğiniz hazır. Afiyet olsun!

Börek