31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 16°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Soğan ve sarımsak kabuklarını atıyorsanız hata yapıyorsunuz! Baharat karışımından kaşıntı toniğine..

Bağışıklığı destekleyen, sağlık açısından birçok faydası bulunan soğan ve sarımsaklar, yemeklerde sıkça kullanılıyor. Yemeklere çok yakışan ve lezzet veren bu besinleri kullandıktan sonra kabuklarını atıyor musunuz? Soğan ve sarımsak kabuklarını birbirinden yararlı yöntemlerle değerlendirebilirsiniz

Soğan ve sarımsak kabuklarını atıyorsanız hata yapıyorsunuz! Baharat karışımından kaşıntı toniğine..
A+ A-

Yüksek besin değerine sahip soğan ve sarımsağın kabuklarının kullanıldığını daha önce hiç duymamış olabilirsiniz. Sarımsak ve soğanın "Faydası kabuğunda!" diyebiliriz. Sizin için derlediğimiz yöntemler sayesinde bu besinlerden maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Birçok alanda değerlendirebileceğiniz yöntemleri detaylı olarak inceleyelim.

 

SOĞAN VE SARIMSAK KABUKLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Çorbalar için çeşni yapın
Sarımsak ve soğan kabuklarını kullanarak çorbalarınıza lezzetli ve sağlıklı bir çeşni yapabilirsiniz. Çorba yaparken tencereye soğan ve sarımsak kabuklarını bütün hâlde atın. Kaynadıktan sonra kabuklarını ayıklayarak çıkarın. Çorbanın kalan kısmını blenderden geçirip çorbanızı hazırlayabilirsiniz.

Baharat karışımına ekleyin

Soğan ve sarımsak kabuklarını atıyorsanız hata yapıyorsunuz! Baharat karışımından kaşıntı toniğine.. - Resim : 1

Soğan ve sarımsak kabuklarıyla baharat karışımı yapıp istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Baharat yapmak için soğan ve sarımsakların kabuklarını kurutun. Ardından bir bıçak yardımıyla ince şekilde doğrayın ya da baharat öğütücüsünü kullanarak toz forma getirin. Hazırladığınız baharat karışımı yemek ve mezelere lezzet verir.

Kaşıntılar için tonik olarak kullanın
Soğan ve sarımsağın iltihap önleyici özelliğinden vücudunuzdaki çeşitli kaşıntılar için yararlanabilirsiniz. Bunun için soğan ve sarımsağın kabuğunu yaklaşık 1 saat kadar sıcak suda demleyin. Su ılıdıktan sonra bir pamuk yardımıyla vücudunuzdaki kaşınan bölgelere sürün.

Bitkileri canlandırıcı etkisini keşfedin
İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen soğan ve sarımsağın kabukları bitkiler için de fayda sağlıyor. Kabukları suyla kaynatın ve ılıdığında sprey şişeye doldurun. Bitkilerinizin yapraklarına haftada bir kez bu suyu sıkın. Bitkilerin yapraklarını bir bez yardımıyla zarar vermeden silin. Bitkilerin yapraklarının daha canlı olduğunu fark edeceksiniz.

Soğan kabuğundan kumaş boyası yapın
Soğan ve sarımsak kabuklarını atıyorsanız hata yapıyorsunuz! Baharat karışımından kaşıntı toniğine.. - Resim : 2

Mor soğanın kabuğunu doğal kumaş boyası olarak kullanabilirsiniz. Kabukları derin bir tencerenin içerisinde ortalama 1 saat kadar kaynatın. Su tamamen soğan kabuğunun rengini aldığında boyamak istediğiniz kıyafeti veya kumaşı içine koyun. 1 saat daha kaynattıktan sonra kumaş soğan kabuğunun rengini almış olacak.

Detoks suyu hazırlayın
Soğan kabuklarını kaynatarak detoks etkisi yaratan bir çay hazırlayabilirsiniz. İçerisinde bulunan E, C vitaminleri ve triptofan asidi vücudunuz için fayda sağlar.

Son Dakika Haberleri soğan kabuklarının faydaları soğan sarımsak kabuğu nasıl değerlendirilir sarımsak kabuğu nasıl değerlendirilir