23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Süt yerine su koyun kabarması durmayacak! Komşulara kapı çaldırtacak kek tarifi

Süt yerine koyduğunuzda bu kekin kabarması durmuyor! Bu keki komşularınıza ikram ettiğinizde herkesin tarifine soracağına eminiz. İşte komşulara kapı çaldırtacak efsanevi kek tarifimiz sizlerle...

Süt yerine su koyun kabarması durmayacak! Komşulara kapı çaldırtacak kek tarifi
A+ A-

Kek yalnızca sütle yapılır sanıyorsanız yanılıyorsunuz! İçine süt yerine su koyduğunuzda iddia ediyoruz kekin kabarması durmayacak. Evde süt kalmadı diye kek yapamayanlar da bu tarifi gönül rahatlığıyla değerlendirebilir. Kağıt ve kaleminiz hazırsa püf noktasını öğrenmek için komşulara kapı çaldırtacak kek tarifimiz sizlerle...

KABINA SIĞMAYAN KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5  su bardağı sıcak su (kaynar olmamalı)
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 vanilya
  • 2 kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Un kontrollü ekleyin

KABINA SIĞMAYAN KEK NASIL YAPILIR?

Süt yerine su koyun kabarması durmayacak! Komşulara kapı çaldırtacak kek tarifi - Resim : 1

1) Yumurta, şeker, sıvı yağ ve suyu karıştırma kabına alın. İyice karıştırın.

👉 PÜF NOKTASI: Bu aşamada tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Ayrıca suyun kaynar olmaması, yalnızca sıcak olması kekinizin kabarmasını sağlayacaktır.

2) Karışımın içine limon suyu ve rendesini de ilave edip homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.

3) Önce kabartma tozunu elekten geçirerek koyun. Ardından ise kontrollü şekilde unu ilave edin.

👉 PÜF NOKTASI: Kabartma tozunu ve unu elekten geçirmeniz kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır.

4) Kek kalıbınızı margarin ile yağlayın. Arzu ederseniz susamı da ekleyin. 

5) Kekinizi fansız programda önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Şimdiden afiyet olsun! Tarifimizi beğendiyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Son Dakika Haberleri KEK TARİFİ KEK KABARMIYOR KEK KABARDIKTAN SONRA NEDEN SÖNER KEK KABARDIKTAN SONRA NEDEN ÇÖKER PRATİK KEK TARİFİ KABARAN KEK TARİFİ SÜTSÜZ KEK TARİFİ