23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sütle yapılan bu pratik tatlıya bayılacaksınız! Antep fıstıklı lokum puding tarifi

Hem kolay hem de az malzemeyle yapılan bu tarife bayılacaksınız. İşte Antep fıstıklı lokum puding tarifi...

Sütle yapılan bu pratik tatlıya bayılacaksınız! Antep fıstıklı lokum puding tarifi! Antep fıstıklı lokum nasıl yapılır?
A+ A-

Kolay ve aynı zamanda lezzetli bir tatlı arıyorsanız vereceğimiz Antep fıstıklı lokum puding size göre. Sütle yapılan ve malzemesinin oldukça az olduğu bu tatlı atıştırmalık olarak da gününüzün kurtarıcısı niteliğinde. Ellerinizle yaptığınız bu ikramlık lezzeti misafirlerinize sunabilir, kahve eşliğinde sohbetinize lezzet katabilirsiniz. "Yapması bu kadar kolay mıymış" diyeceğinize emin olduğumuz bu tarif görüntüsüyle de mest ediyor.

MALZEMELER

  • Antep fıstıklı puding

  • 200ml (1 su bardağı)

  • 200ml (1 su bardağı) krema

  • 6 adet kremalı kakaolu bisküvi

  • İri kıyılmış Antep fıstığı

YAPILIŞI

Pudingin hazırlanışı için süt ve kremayı tencereye alın üzerine pudingi ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. 

Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin.

Daha sonra ocaktan alın ve 1 dakika daha karıştırın.

Kremalı bisküvileri iri parçalara kırın, pudinge ekleyin ve karıştırın.

Dikdörtgen kalıbın içini streç film ile kaplayın. 

Hazırladığınız pudingli karışımı kalıba alın ve yayın. 

Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Daha sonra buzdolabından tatlıyı çıkarın. 

Streç film ile birlikte kalıptan alın ve kesme tahtası üzerine koyun.

Bıçak ile küçük boyutlarda kesin. 

Kestiğiniz dilimleri Antep fıstığına bulayın ve servis edin.

Son Dakika Haberleri pratik tatlılar yemek tarifleri tatlı tarifleri Antep fıstıklı lokum puding