Sütün geleceği tartışılacak
5-6 Ekim'de "Sürdürülebilirlik Perspektifinden Süt Endüstrisinin Geleceği" temasıyla düzenlenecek 3. Ulusal Sütçülük Kongresi'nde (USKO 2023), sektörün sorunları ele alınacak.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümünün ev sahipliğinde 5-6 Ekim'de "Sürdürülebilirlik Perspektifinden Süt Endüstrisinin Geleceği" temasıyla düzenlenecek 3. Ulusal Sütçülük Kongresi'nde (USKO 2023), sektörün sorunları ele alınacak.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, kongrelerde bilimsel bakış açısıyla süt sektörünün sorunlarının değerlendirildiğini ve tüm paydaşların ortak platformda bir araya geldiğini belirtti.
Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Şenel Özkan da sürdürülebilirliğin öneminin her geçen gün arttığına dikkat çekerek şunları kaydetti: "Süt endüstrisinin girdileri ve çıktıları ele alındığında sütçülük atıklarının değerlendirilmesi, uygun bir şekilde bertaraf edilmesi, süt ürünlerinin sürdürülebilir üretimi için maliyet ekonomisi gibi konular önem kazanmaktadır. Sürdürülebilir tarım ve gıda, değer zincirini oluşturan kamu otoriteleri, sivil toplumu, akademisyenleri ve özel sektörü içeren çiftlikten çatala kadar bütüncül ve koordineli bir yaklaşımı gerektirir."