23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tadına bakan kıymalı sanacak! Yeşil mercimekli çıtır börek tarifi

Kıyma tüketmekten hoşlanmayan kişilere özel hazırlanan bu tarifte, kıyma yerine kullanılan yeşil mercimek çıtır böreğinizin tadını arşa çıkaracak. Tadına her bakan çıtır böreğinizi kıymalı sanacak. İşte o tarif...

Tadına bakan kıymalı sanacak! Yeşil mercimekli çıtır börek tarifi

En çok tercih edilen et ürünlerinden olan kıyma, böreklere pek yakışsa da farklı sebeplerden kıyma tüketmeyenler olabiliyor. Kıymasız ama kıyma tadında börek hazırlamak isteyenler, alternatif bir tarif arıyordu. Yeşil mercimekle hazırlanan çıtır börek tarifi, kıymanın yerini dolduracak. Tadına her bakan böreğinizi kıymalı sanacak. İşte Yeşil Mercimekli Çıtır Börek tarifi...

YEŞİL MERCİMEKLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ

Malzemeler

Tadına bakan kıymalı sanacak! Yeşil mercimekli çıtır börek tarifi

2 adet büyük boy yufka
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salçaYarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 tutam maydanoz (İnce kıyılmış)
Tuz
Yoğurt

Hazırlanışı

Yeşil mercimeği çok dağılmayacak şekilde 15 dakika haşlayın ve süzün.

Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını alın, içine soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun ve haşlanmış mercimeği ekleyerek karıştırın.

Tuz ve baharat da eklediğiniz yeşil mercimekli iç harcına son olarak maydonozu ekleyerek ocaktan alın.

Tadına bakan kıymalı sanacak! Yeşil mercimekli çıtır börek tarifi

Dörde böldüğünüz yufkaların arasında yeşil mercimekli iç harcından koyun ve iyice çırpılmış yoğurdu yufkanın kalanına sürerek böreğinizi sarın.

Bütün yufkalara aynı işlemi tekrarladıktan sonra yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsisine böreklerinizi koyun. Bu aşamada üzerine yoğurt ya da yumurta sarısı sürüp, susamla süsleyebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzerleri ve altı kızarana kadar pişirin.

Yeşil Mercimekli Çıtır Böreğiniz hazır. Afiyet olsun!

Börek kıyma Tarif