22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tadına inanamayacaksınız! Bu tarifle hemen aslan sütü yapmalısınız...

Ansızın gelen misafirlere servis edecek pratik ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Bu tarif tam size göre! 10 dakikada hazırlanan lezzetiyle baş döndüren Aslan Sütü tatlısını sizler için haberimize taşıyoruz…

Tadına inanamayacaksınız! Bu tarifle hemen aslan sütü yapmalısınız...

Az malzemeyle kısa sürede lezzetli mi lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler bu haberi kaçırmayın! Tel şehriye ve muhallebinin eşsiz uyumunu sofranıza taşıyan aslan sütünü her evde bulunan kolay malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Sütlü tatlı sevenlerin favori listesine yerleşecek bu tarifi hemen deneyin. İşte karşınızda aslan sütü tatlısı…

ASLAN SÜTÜ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Her evde bulunan ürünlerle hazırlayabileceğiniz aslan sütü tatlısının malzemeleri şunlar:

1 su bardağı tel şehriye
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı Hindistan cevizi

ASLAN SÜTÜ NASIL YAPILIR?

10 dakikada hazırlanan 20 dakikada pişen aslan sütü tarifinin detayları şöyle:

Yapışmaz bir tavaya aldığınız tereyağını eritip tel şehriyeleri ekleyin
Tel şehriyeleri rengi değişene kadar kısık ateşte kavurun
Bu sırada başka bir tencereye süt, un, şeker ve nişastayı alın
Tencereyi karıştırarak orta ateşte pişirin
Ardından pişen muhallebiye öğütülmüş fındıkları, Hindistan cevizini ve tel şehriyeyi ekleyin ve karıştırın
Orta boy bir borcamı ıslatın
Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi borcama döküp yayın
Buzdolabında 4-5 saat bekledikten sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz
Şimdiden herkese afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri aslan sütü aslan sütü tarifi aslan sütü nasıl yapılır