Tam kıvamında bir revani için olmazsa olmazlar! Şerbeti bu ısıya getirip…
Lezzetli şerbeti ve süngerimsi dokusuyla damakları şenlendiren harika bir revani yapmak ister misiniz? Bazı püf noktalarına dikkat ederek gönülleri fetheden tatlılar yapabilirsiniz. İşte enfes bir revani hazırlamanın incelikleri...
Lezzetli şerbeti ve süngerimsi dokusuyla damakları şenlendiren harika bir revani yapmak ister misiniz? Bazı püf noktalarına dikkat ederek gönülleri fetheden tatlılar yapabilirsiniz. İşte enfes bir revani hazırlamanın incelikleri...
Revani yaparken kekin kabarmaması ya da şerbetini emmemesi gibi olumsuz durumlarla mı karşılaşıyorsunuz? Hafif ve lezzetli, tam kıvamında, ağızda dağılan revani tarifinin tüm ayrıntılarını sizlerle paylaşıyoruz. Gelin, sevdiklerinize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz revani tarifine birlikte bakalım.
TAM KIVAMINDA REVANİ TARİFİ VE PÜF NOKTALARI
Revani için gerekli malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
- 1/2 limon suyu
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Şerbeti önceden hazırlayın
Sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökerek ile harika bir revani hazırlayabilirsiniz. Bunun için hamurunu hazırlamadan önce şerbeti hazırlayıp ılınmaya bırakabilirsiniz. Şerbet için su ve toz şekeri tencereye alarak kısık ateşe koyun. Yaklaşık yarım saat kaynattıktan sonra içine limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.
Yumurta ve şekeri birlikte çırpın
Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ekleyip çırpmaya başlayın. Şeker eriyip kremamsı bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Revani kekinin güzel kabarabilmesi için malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin.
Süngerimsi dokunun sırrı: yoğurt
Revani kekinde istenen yumuşak dokunun oluşması için kek hamurunda yoğurt kullanılır. Yoğurt ve sıvı yağı karıştırma kabına ekledikten sonra çırpın. Üzerine irmik ekleyerek karıştırmaya devam edin. İrmik kullanmak tatlınızın taneli bir yapıda olmasını sağlar.
Unu eleyerek ekleyin
Şimdi sıra diğer kuru malzemeleri eklemeye geldi. Kabartma tozu, un ve vanilyayı hamura eklemeden önce eleyin. Ardından tüm malzemeleri çırpın ve altını yağladığınız pişirme kabına dökün.
Fırını önceden ısıtın
Kekin daha güzel kabarması ve iyi pişmesi için tepsiyi fırına sürmeden önce fırını ısıtmaya özen gösterin. Üzeri kızarana kadar pişireceğiniz tatlının iyi kabarması için fırın kapağını sık sık açıp kapatmamalısınız. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için fırından almaya yakın kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Sıcak tatlıya ılık şerbet dökün
Fırından çıkardığınız kekin üzerine kürdan ya da çatal yardımıyla küçük delikler açın. Ardından ılımaya bıraktığınız şerbeti yavaşça üzerine dökün ve yaklaşık yirmi dakika boyunca oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Artık şerbetini çeken tatlınızı dilimleyebilir ve üzerine Hindistan cevizi veya dövülmüş Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.