22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tam kıvamında un helvası ile damak çatlatan bir lezzete imza atın! İşte tam tarifi…

Canınız tatlı istedi ancak evinizde un ve şekerden başka malzeme yok mu? Hiç üzülmeyin! Sadece bu iki malzemeyle tadına doyamayacağınız bir un helvası yapabilirsiniz. Peki, tam kıvamında un helvası yapmak için dikkat etmeniz gereken tüyoları biliyor musunuz? İşte o tüyolar...

Tam kıvamında un helvası ile damak çatlatan bir lezzete imza atın! İşte tam tarifi…

Restoranlarda veya misafirlikte bayıla bayıla yediğiniz helvayı kendiniz denediğinizde aynı tadı alamıyor veya helvanın kıvamını tutturamıyor olabilirsiniz. Un helvası yapmanın sırlarını çözdüğünüzde birkaç dakika içinde hafızalara kazınacak bir tatlı ortaya çıkartabilirsiniz. Gelin, tam kıvamında, topaklanmayan un helvası yapmanın püf noktalarına birlikte bakalım.

İlk önce şerbeti hazırlayın

Helvayı yerken şekerin pütürlü yapısını hissetmemek için şerbeti yaparken şekerin tamamen eridiğinden emin olmanız gerek. Şekeri ve suyu tencereye alıp kısık ateşte eriyene kadar güzelce karıştırın. Su ve şeker birbiriyle özdeşleştiğinde karışımı ocaktan alın. Şerbeti damak zevkinize göre su yerine sütle de hazırlayabilirsiniz.

Tabanı yapışmaz tava kullanın

Helvayı kavuracağınız ekipmanı seçerken tabanı yapışmaz özellikteki tencere ve tavaları tercih edin. Seçtiğiniz tavada tereyağını eritmeye başlayın.

Unu eleyin

Topaklanma gibi durumlar yaşamamak için tereyağına ekleyeceğiniz unu önceden eleyin. Elediğiniz unu azar arar tereyağının üstüne ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte karıştırarak kavurmaya devam edin.

Şerbeti azar azar ilave edin

Un ve tereyağı karışıp kahverengi bir görüntü ortaya çıktığında şerbeti ekleyebilirsiniz. Helvanın topaklanmaması için kenarda beklerken hafif soğuyan şerbeti azar azar ilave edin ve malzemeleri sürekli karıştırın. Şerbeti emen helva yavaş yavaş koyulaşmaya başlar. Helva kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Soğuduğunda katılaşacağı için un helvasını soğumadan bir kaşık yardımıyla alıp tabaklara servis edin.

Tarife sadık kalın

Un helvasının içerisinde az malzeme bulunur ancak kıvamını ve tadını tutturmak zor olabilir. Bu sebeple şeker oranı ve yağı iyi ayarlanmış bir un helvası yapabilmek için her zaman tarifteki ölçülere sadık kalın.

Ceviz, fındık veya kaymakla zenginleştirin

Bir süre dinlendirdikten sonra servise hazır hâle getirdiğiniz helvanın üzerine ceviz, fındık veya kaymak ekleyerek keyifli bir sunum da hazırlayabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde un helvasını dondurma ile tüketebilirsiniz. Bu püf noktalarla hazırladığınız, ağızda eriyen un helvasının tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri