Tamale nedir? İşte Masterchef'te yapılan tamale tarifi
Masterchef programında yer alan yarışmacılar en lezzetli tamaleyi yapmak için yarıştı. Peki tamale nedir? Tamale nasıl yapılır? İşte Masterchef'te yapılan tamale tarifi ve ayrıntıları...
Yemek yarışması programı Masterchef'teki en iyi tamela yapma yarışından ötürü izleyiciler Masterchef'te yapılan tamale tarifi nasıldır sorusunun yanıtını merak ediyor. Programa ilgi duyan izleyiciler aynı zamanda tamale nedir, tamale nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını da arıyor. İşte merak edilen tamale tarifi...
TAMALE NEDİR
Tamal veya çoğul ismi ile tamales, Güney Amerika kıtasında yaygın olarak tüketilen, içinde çeşitli malzemeler olan hamurun, mısır veya muz yaprağına sarılıp pişirilmesi ile hazırlanan bir yiyecektir. Yenilmeden önce sarılan bu yaprak, esas yemekten ayrılıyor. Mezoamerika kökenli bir yiyecek olup, geçmişi milattan önce 8000 ile 5000 yıl öncesine kadar uzanıyor.
TAMALE TARİFİ
Masterchef programında yarışması yapılan yiyecek olan tamale tarifi nasıldır? En iyi tamale yiyeceğini yapmak için öncelikle bu malzemeleri almak gerekir;
TAMALE MALZEMELERİ
1 çay kaşığı kimyon,
2 diş sarımsak,
2 kırmızı biber,
3 orta boy domates,
20 adet kuru mısır yaprağı,
500 gram tavuk göğsü pişmiş ve küçük parçalara ayrılmış,
5 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, masa hamuru,
2 su bardağı tavuk göğsünün suyu,
1 yemek kaşığı kabartma tozu,
2 su bardağı mısır unu,
250 gr tereyağ veya margarin ile tamale tarifi malzemelerini elde edebilirsiniz.
TAMALE NASIL YAPILIR
Önce yumuşatmak için mısır yapraklarını ılık suda bekletin ve masa hamuru için malzemeleri bir araya getirip mısır yapraklarının içine sürün. Tavuğu küçük parçalar haline getirip tavuğun içine 5 bardak su hariç diğer tüm malzemeleri ve baharatları ilave edin.
Harç tamamlandığında masa hamurunun üzerine ekleyip mısır yapraklarını sarın. Daha sonra sarılı mısırları büyük bir tencereye yerleştirip ütüne 5 su bardağı suyu ilave edin ve 40 dakika pişirin.