Enver Altaylı ile Levent Göktaş’ın tanışmasını anlattı: 2015 yılında bir yemek
Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davada sanıklardan Levent Göktaş, davanın diğer sanığı Enver Altaylı ile 2015 yılında bir yemekte tanıştığını belirtti. Duruşmada tanık olarak dinlenen bir kişi de bu durumu doğruladı.
Mehmet Kaya Batı adlı tanık, "Ağustos ayıydı. Enver Altaylı’yı bir yemekte gördüm. 10 dakika sonra Levent Göktaş da geldi. Değerlendirmeme göre Enver Altaylı ile Levent Göktaş burada tanıştılar yani daha önce birbirlerini tanımıyorlardı. Enver Altaylı'yı, yemekteki arkadaşlardan birisi, 'Ağabeyimiz eski MİT'çi, şimdi bir kitap yazıyor' diyerek tanıştırmıştı." diye ifade verdi.
Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davada sanıklardan Levent Göktaş, davanın diğer sanığı Enver Altaylı ile 2015 yılında bir yemekte tanıştığını belirtti. Duruşmada tanık olarak dinlenen bir kişi de bu durumu doğruladı.
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Aydın Köstem, Levent Göktaş, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek ve Mehmet Narin ile taraf avukatları katıldı. Başka suçtan tutuklu sanık Enver Altaylı ise tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemiyle duruşmaya bağlandı. Duruşmada bazı isimler tanık olarak dinlendi.
'GARİP GİYİMLİ BİRİSİ'
Mehmet Kaya Batı tanık olarak verdiği ifadede şunları söyledi:
"Sanıyorum 2015 yılının ağustos ayıydı. Bir yemekte gördüm Enver Altaylı'yı. Davet kapsamında gittiğim bir yemekte garip giyimli biri vardı. Bu kişiye 'Enver ağabey' diyorlardı. Takkesi vardı. 10 dakika sonra Levent Göktaş da geldi. Göktaş ile Altaylı da tıpkı benim gibi ilk kez tanıştılar. Değerlendirmeme göre Enver Altaylı ile Levent Göktaş burada tanıştılar yani daha önce birbirlerini tanımıyorlardı. Daha önce de yemek yediğimiz arkadaşlarla beraber yemek yiyorduk. Levent Göktaş bu yemeklere birkaç kez gelmişti ancak Enver Altaylı ilk kez geldi. Yemekte güncel konular konuşuldu. Necip Hablemitoğlu’na ilişkin herhangi bir şey konuşulmadı. Enver Altaylı'yı, yemekteki arkadaşlardan birisi, 'Ağabeyimiz eski MİT'çi, şimdi bir kitap yazıyor' diyerek tanıştırmıştı."
'DAHA ÖNCESİNDEN TANIMIYORUM'
Levent Göktaş da tanık ifadesinin ardından Enver Altaylı ile tanışmasına ilişkin konuştu. Göktaş, "Ben de bu yemeği iyi hatırlıyorum. Yemeğin olduğu yere geldiğimde masada kalpaklı birisini gördüm. Böyle birini görünce kim olduğunu sormuştum. Daha öncesinden hiçbir şekilde kendisini tanımıyorum. Zaten telefon görüşmelerime ilişkin kayıtlarda da bu durum anlaşılır." ifadelerini kullandı.
'EROL OLÇOK İLE GÖRÜŞTÜRMESİ İÇİN BULUŞTU'
Duruşmada Levent Göktaş'ın eski kayınbiraderi Ersan Aksoy da tanık sıfatıyla ifade verdi. Aksoy, Enver Altaylı ile yapılan görüşmeye ilişkin, "Levent Göktaş bir proje ile ilgileniyordu. Buna ilişkin Erol Olçok'tan randevu almak istiyordu. Enver Altaylı'nın bu konuda yardımcı olabileceğini söylemişler. Altaylı'dan randevu aldı. 2015 yıllarıydı. Levent Göktaş, kendisini Erol Olçok ile görüştürmesi için Altaylı'dan ricada bulundu." diye konuştu. İfadelerin ardından duruşmaya pazartesi günü devam edilmek üzere ara verildi. Yarın görülecek duruşmada sanıklar ve taraf avukatları, tanık ifadelerine karşı beyanlarda bulunacak.
GÖKTAŞ'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Levent Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz de tanık ifadelerinin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Ersöz açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:
"Beş gündür devam eden duruşmalarda dinlenen tanıklar, iddianamenin beyanları üzerine inşaa edilen N.G.B. (Nuri Gökhan Bozkır) hakkında, 'güvenilmez', 'disiplinsiz' gibi yakıştırmalarda bulundu. Keza iddianamede de N.G.B.’nin husumet beslediği bazı kişiler hakkında asılsız beyanlarda bulunduğu ve bu nedenle N.G.B. hakkında iftiradan soruşturma başlatıldığı belirtilmiş durumda. Cinayeti işlediği ileri sürülen T.M.’nun (Tarkan Mumcuoğlu) cinayet tarihinde Kazakistan’da olduğuna dair beyan ve belgeler, yargılamayı 'katili olmayan bir cinayet davasına' dönüştürüyor. Hukukçular bilir ki cinayet davalarında en önemli deliller, 'silah', 'parmak izi' ve 'görgü tanıklarıdır.' Ne yazık ki soruşturma aşamasında bu deliller toplan(a)madığından davada bir ilerleme kaydetmek de mümkün görünmüyor. Zira, iddianamede sadece N.G.B.’ın beyanları temel alınıyor ve bu beyanlar da cinayet iddiasına dair doğrudan bir 'görgüye' dayanmıyor. Gelinen aşamada dava, adalet arayan acılı bir ailenin haklı isyanı ile uzun süre maddi delil olmadan tutuklu yargılanan sanıkların mağduriyeti arasında sıkışıp kalmış durumda."
İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fetullah Gülen, Mustafa Özcan, Aydın Köstem ve Enver Altaylı, Hablemitoğlu'nu tasarlayarak öldürmeye azmettirmekle suçlanmıştı. Diğer sanıklardan emekli Albay Levent Göktaş, emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve emekli binbaşı Fikret Emek'in Hablemitoğlu'nu "tasarlayarak öldürdükleri"ne iddianamede yer verilmişti. Söz konusu isimlerin "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, ayrıca Göktaş'ın "örgüt kuruculuğu"ndan 8 yıla, Mumcuoğlu ve Emek'in ise "suç örgütüne üyelik"ten 4 yıla kadar daha cezalandırılmaları istendi. Eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır ile FETÖ firarisi Serhat Ilıcak'ın da "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenirken, Bozkır'ın "suç örgütüne üyelik"ten 4 yıla kadar daha cezalandırılması talep edilmişti. Mehmet Narin hakkında da "suç örgütüne üye olmak"tan 4 yıla kadar hapis cezası istenilmişti.