Taraftarın tarihî sorumluluğu: Kışkırtmalara geçit vermemek!
Türkiye seçimlere giderken 'kan banyosu' senaryoları yazan emperyalist merkezler, toplumsal huzursuzluğu kışkırtmak için gözünü yeşil sahalara dikti. 'Hükûmet istifa' sloganlarıyla başlayan süreçte, bu kez de Bursaspor-Amedspor maçında kavga çıktı
TÜRK futbolu son dönemde önemli bir sınavdan geçiyor. Bir yandan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması için futbolun paydaşları adeta seferber olurken, tribünlerdeki birtakım olaylar ise oyunu yeşil saha dışına çekiyor, ülkemiz hassas bir dönem içerisindeyken tansiyonu yükseltiyor. "Hükümet istifa" tezahüratları ile başlayan süreç, emperyalizmin pususuna yattığı kaos ortamının belirmesine sebep oluyor.
Son olarak dün TFF 2'nci Lig A Grubu'nun 25'inci haftasında Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan müsabakadaki saha dışı olaylar gündemin ilk sırasına oturdu. İki kulüp arasında bir süredir devam eden ve bir türlü sona erdirilemeyen gerilimin son perdesi yaşandı. Sezonun ilk yarısında Diyarbakır'da yapılan maçta sahaya atılan yabancı maddeler ve iki takım oyuncuları arasında kavgaya varan tartışmalar dün Bursa'daki maça da taşındı. Yaşananlar, kaos girişimlerine karşı tribünlerde sağduyunun hakim olmasının ne kadar önemli olduğunu yeniden ortaya koydu.
RÖVANŞ DUYGUSU DEĞİL AKLISELİM GALİP GELMELİ
Timsah Arena'daki karşılaşmadan bir hafta önce Amedspor oyuncusu Emrullah Sayar, sosyal medya hesabından Bursa şehrine hakaret eden bir paylaşım yaptı. Amedspor yönetimi bunun üzerine oyuncunun ceza alması için TFF'ye başvuru yaptı.
Önceki gün Amedspor kafilesinin kaldığı otelde maytap patlatıldı. Dün ise tribün olayları 90 dakikanın önüne geçti. Amedsporlu oyuncular sahaya çıkarken sahaya ses bombası ve pet şişeler yollandı, Bursaspor ve Amedspor oyuncuları arasında arbede yaşandı. Futbolda, bilhassa tribünlerde hakim olan "rövanş duygusu"nun ne kadar tehlikeli olduğu bariz biçimde ortaya çıktı. Tribünde yer alan her taraftar ve her taraftar grubu, ülkemizin huzuru ve birliği için tarihi bir sorumluluk taşıyor.
SOYLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tribünlerde açılan ve 90'lı yıllarda yaşanan faili meçhullere gönderme yapan bazı pankartlar hakkında sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. Bakan Soylu, paylaşımında, "Bursa'daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır." ifadelerini kullandı.
'SAHA İÇİ AKTÖRLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR'
SEMİH NİŞANCI
BURSASPOR'un eski başkanlarından Emin Adanur, Timsah Arena'da yaşanan olaylar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Müsabakayı stadyumda izleyen Adanur, tribünlerde yaşanan olayların önüne geçilmesi için her iki takımın sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Sağduyunun hakim olması için tüm futbol ailesine büyük görev düşüyor. Ama bu noktada ilk görev saha içindeki aktörlerdedir. Tribünleri suçlamak yerine önce sporcuların sağduyulu olması gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.
'TRİBÜNLERİ GERMENİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ'
Adanur, Bursaspor-Amedspor maçlarından önce yaşanan futbol dışı gündeme dikkat çekerek, "Müsabaka öncesi ortamı germenin ve tribünleri farklı bir noktaya çekmenin önüne geçilmelidir. Futbolcular sağduyulu olursa tribünler de sakinleşir." ifadelerini kullandı.