21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tarhana çorbasının besin değerini katlıyor! 21 yıllık aşçı önerdi

Tarhana çorbasının besin değerini artıracak bir öneriyle karşınızdayız. Eğer pişirdiğiniz çorbanın besin değeri fazla olsun istiyorsanız işte bilmeniz gerekenler; 21 yıllık aşçı İbrahim Mert tarafından paylaşılan bilgiler

Tarhana çorbasının besin değerini katlıyor! 21 yıllık aşçı önerdi
A+ A-

Tarhana çorbası, Türk mutfağında sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Tarhana çorbasının son dönemde besin değerinin fazla olmadığına dikkat çeken uzmanlar kıymalı tarhana çorbasını öneriyorlar.

Kıymalı tarhana çorbasının içerisine 1 adet patates eklemekte çorbayı hem doyurucu hem de besin değeri yüksek bir çorbaya dönüştürüyor.

Malzemeler;

100 g yağsız kıyma,
1 adet soğan,
1 silme yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı toz biber,
5 yemek kaşığı toz tarhana, 1 adet patates
5 su bardağı ılık su,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,
Dağ kekiği.

Tarhana çorbasının besin değerini katlıyor! 21 yıllık aşçı önerdi - Resim : 1

Kıymalı Tarhana Çorbasının Tarifi

Tarhanayı bir kasede 1 su bardağı kadar suyla ıslatın,
Tereyağını bir tencerede eritin,
Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun,
Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun, Sonrasında küp küp doğradığınız patatesi ekleyin
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Toz biberi ekleyip karıştırın,
Tarhanayı ve kalan suyu ekleyin,
Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin,
Kıvamı koyu olursa 1 su bardağı daha sıcak su ekleyebilirsiniz,
Tuzu ve kekiği ekleyip ateşten alın.

Kıymalı ve patatesli yapılan tarhana çorbası hem daha lezzetli olmaktadır hem de daha doyurucu.

Tarhana çorbasını limonla içmeniz durumunda şifası da ikiye katlanacaktır.

Derleme: Aydınlık

Son Dakika Haberleri