21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tarhana çorbasıyla ilgili uyarı.. Faydalı diye kana kana içiyorduk

Tarhana çorbası aslında besin değeri en düşük çorbaymış. Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan Tarhana çorbasıyla ilgili şaşırtan uyarı.

Tarhana çorbasıyla ilgili uyarı.. Faydalı diye kana kana içiyorduk
A+ A-

Tarhana çorbasının hastalara ve bebeklere verilmemesi gerektiği bildirildi. Uzman Diyetisyen Işın Sayın, Anadolu mutfağının vazgeçilmezi tarhana çorbasının bebek ve çocuklar için besleyici değerlerinin yetersiz olduğunu belirterek, hastalara da bu çorbanın içirilmemesi gerektiğini söyledi.

Peki Tarhana çorbasının besin değeri nasıl artırılır?

Tarifsiteniz'de yer alan bir içerikte; Tarhana çorbasının besin değerini artıran bir tarif paylaşıldı. Klasik tariflerden biraz daha farklı olan bu tarifte 'Tarhana çorbası' kıymayla yapılıyor.

* Kıymayı iki kez çektirmeyi unutmamalısınız.

Tarhana çorbasıyla ilgili uyarı.. Faydalı diye kana kana içiyorduk - Resim : 1

Kıymayla yapılan tarhana çorbasının tarifi;

Malzemeler

150 gram tarhana
100 gram kıyma
1 tane domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1,5 litre et suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı

İlk olarak tarhanayı 1 su bardağı su ile ıslatın.

*Tencereye tereyağını ekleyin.

*Eriyen tereyağın üzerine kıymayı ilave edin ve kavurun.

*Ardından rendelenmiş domatesi ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra üzerine et suyunu ekleyin. *Daha sonra ıslatışmış tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin.

*Kaynayana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.

*Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra tuzunu ilave edin ve karıştırın.

*Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.

DOYURUCU OLMASI İÇİN; 

Tarhana çorbasının çok daha doyurucu olması için dilerseniz malzeme listesine 1 adet patateste ekleyebilirsiniz. Patatesli tarhana çorbası hem lezzetli hem daha doyurucu olmaktadır. 

Son Dakika Haberleri