20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tarifini hep yanlış bilmişiz. İşte ustaların gizli sırrıyla Çakallı menemen tarifi

Çakallı menemenini yapmak düşünüldüğü kadar zor değil. Sadece birkaç püf noktasını gözden kaçırmamanız gerekir. Üstelik Meşhur Kelin Yeri menemenini yapmak 10 dakika bile sürmüyor

Tarifini hep yanlış bilmişiz. İşte ustaların gizli sırrıyla Çakallı menemen tarifi
A+ A-

Acelesi olanlar için menemen yapmak zahmetli olabilir. Soğanı soyması, blender ile ezmesi derken bir hayli vakit alır. Ancak menemenin anavatanı olarak kabul edilen Samsun Çakallı menemenini yapmak sanıldığından çok daha kolay. Hem az malzeme kullanılıyor hem de yapımı 5 dakikayı aşmıyor. Sadece uymanız gereken birkaç küçük nokta var. İşte o detaylar.

YouTube hesabında paylaştığı yemek videoalarıyla iştah kabartan Yemekler Senden K. Cengel, son paylaşımında Çakallı menemeni tarifini püf noktalarıyla birlikte verdi. Yapımının 5 dakika bile sürmediği Çakallı menemeni damaklarda ise uzun süreler lezzetini saklıyor..

ÇAKALLI MENEMENİ YAPIMI İLE EVLERE GELİYOR

Samsun'a özgü Çakallı Menemeni için öncelikle bol tereyağı gerekiyor. Kısık ateşte erimeye başlayan 3-4 kaşık tereyağı sonrasında hemen doğradığınız biberleri üzerine ekleyin. Pişmeye devam ederken biberlerin renginin döndüğü anda içerisine bir kaşık zeytinyağı ekleyin. Kesinlikle lezzetine lezzet katan sır bu. Daha sonra biberlerin kavrulduğundan emin olunca irili ufaklı doğradığınız 2 adet domatesi hemen içine ekleyin. Tam bu noktada baharatlar devreye giriyor. 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı toz biber ve 2 çay kaşığı kırmızı biberi ilave edin ve harmanlanıncaya kadar karıştırın.

Tarifini hep yanlış bilmişiz. İşte ustaların gizli sırrıyla Çakallı menemen tarifi - Resim : 1

Ve tavanın altını orta ateşe getirerek güçlendirin. 3-5 dakika pişmesine izin verin ve çatal yardımı ile domatesleri ezmeye başlayın. Bu işlemi yapmak için domateslerin ezilecek kıvama gelmesi gerekiyor. Ezilen domatesleri biraz daha ateşte çevirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Bu sırada 2 adet yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın. Tavaya sadece yumurtanın sarısı girmeli. 2 adet yumurta sarısını da ekledikten sonra menemeni karıştırın. Ve altını kapatın. Hepsi bu kadar...

KULLANACAĞIMIZ MALZEMELER

250 gram tereyağı

1 kaşık zeytinyağı

2 adet domates (kabuğu soyulmuş)

2 adet yumurta (sadece sarısı)

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı kırmızı toz biber

2 çay kaşığı pul biber

Tarifini hep yanlış bilmişiz. İşte ustaların gizli sırrıyla Çakallı menemen tarifi - Resim : 2

Aydınlık okuyucularına özel not: Çakallı menemenini yaparken dikkat etmeniz gereken 3 nokta var. Bunlardan ilki 1 kaşık da olsa zeytinyağını mutlaka eklemeniz. Ezeceğiniz domateslerin kabuklarını soymanız ve 2 adet yumurtanın sadece sarısını kullanıyor olmanız. İşte hepsi bu kadar. Kelin Yeri'ndeki menemen 5 dakikada evinize geldi bile...

Kaynak: Yemekler Senden K. Cengel

Derleme: Aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri