21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tarifini sadece Batmanlılar biliyor! Yiyen herkes tarifini öğrenmeye çalışıyor…

Batman usulü kütülk yemeği davet sofralarınızın baş tacı olmaya aday. İçli köfte sevenlerin asla "Hayır!" diyemeyeceği bu özel tarif, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Gelin, tarifin detaylarını birlikte keşfedelim.

Tarifini sadece Batmanlılar biliyor! Yiyen herkes tarifini öğrenmeye çalışıyor…

Batman'da sıklıkla yapılan ve çok sevilen kütülk, haşlama yöntemiyle yapılan bir içli köfte. Bu özel tarif, hem lezzeti hem görüntüsüyle iştah açıyor. Siz de içli köfte seviyorsanız bu tarifi evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sofralara muhteşem bir lezzet getiren kütülk ile sevdiklerinizi ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Batman'ın en özel lezzetlerinden biri olan kütülk tarifine tüm ayrıntılar eşliğinde birlikte göz atalım.

Malzemeler

Hamuru için malzemeler

  • Yarım kilogram köftelik bulgur
  • Yarım kilogram irmik
  • Bir miktar tuz
  • Yeteri kadar ılık su

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kıyma
  • 5-6 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
  • İsot

Kaynatmak için malzemeler

  • Su
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kadar limon tuzu

Üzeri için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber (Damak zevkine artırılıp azaltılabilir.)

Hazırlanışı

2

  • Geniş bir yoğurma kabına bulgur, irmik ve tuzu koyun. Üzerine ılık su döküp karıştırın. Kabın üzerini kapakla kapatarak bulgur suyu iyice çekene kadar bekletin.
  • Dış hamuru dinlendikten sonra macun kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.
  • Soğanları yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayın.
  • Bir tavaya sıvı yağ koyun ve soğanları kavurmayı başlayın. Soğanlar hafif pembeleşince domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulan karışımı bir tabağa alın ve dinlendirin.
  • Aynı tavaya biraz yağ ekleyin ve kıymayı kavurun. Kıyma kavrulurken baharatları ilave ederek karıştırın.
  • Ocağın altını kapatın ve iç harç için hazırladığınız tüm malzemeleri harmanlayın. En son incecik doğradığınız maydanozları ekleyin.
  • Dış harç hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi hafifçe suya batırın ve hamurun için yavaş yavaş oyun.
  • Oyduğunuz hamurun içine kıymalı harçtan koyarak, güzelce kapatın.
  • Derin bir tencereye su, limon tuzu ve tuz koyup kaynatın.
  • İçli köfteleri kaynayan suya dikkatlice koyarak haşlayın.
  • Haşlanan içli köfteleri geniş bir servis tabağına alın.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve pul biberi kızdırın.
  • Tereyağlı pul biberi içli köftelerin üzerine gezdirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Son Dakika Haberleri