19 Eylül 2024 Perşembe
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tarsuslular her kış bu reçeli yapıyor! Domates reçelinin tadına bakan bırakamıyor

Mersin'in Tarsus ilçesi ve köylerinde her kışa girerken yapılan domates reçeli, meraklılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Domates reçeli, kahvaltılara leziz bir tat katıyor. İşte Tarsus yöresinden domates reçeli tarifi...

Tarsuslular her kış bu reçeli yapıyor! Domates reçelinin tadına bakan bırakamıyor

Mersin Tarsus Yöresi, kültürel yapısının yanı sıra yöresel lezzetleriyle de dikkat çekiyor. Tarsus ve köylerinde her kış mevsimine girerken yapılan domates reçeli, hem domatesin tazeliğini koruyor hem de farklı bir lezzet olarak kahvaltı sofralarını şenlendiriyor. Peki Tarsusluların her kış yediği domates reçeli nasıl yapılır? İşte domates reçelinin tarifi...

DOMATES REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

Tarsuslular her kış bu reçeli yapıyor! Domates reçelinin tadına bakan bırakamıyor

4 kilo linda domates
1 litre kireç suyu
3 kilo şeker
150 gr fındık veya badem
1 limon

Hazırlanışı

1. Sert ve kırmızı olarak seçilen linda tipi domateslerin kabuğunu ince ince soyun.

2. Domatesleri soyduktan sonra dolma oyacağı yardımıyla oyarak domatesin çekirdeklerini ayıklayın.

3. 5-6 saat kireç suyunda dinlenmeye bırakın.

4. Domatesler kireçte iyice dinlendikten sonra, domatesleri iyice yıkayın.

5. 3 kilo şekeri göz kararı suyla 15 dakika kaynatın. (2 litre su yeterli olacaktır.)

6. Domateslerin içine fındık ya da badem doldurarak kaynayan şerbetin içine atın. Şerbet kaynarken 1 limonun suyunu sıkın. Tercihe göre kabuklarını da içine atabilirsiniz.

7. Domates reçeliniz 20 dakika piştikten sonra hazır. Tercihe göre domates reçelinizi rondoda çekerek sürülecek kıvamda servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Tarif