22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tatlıcılara bayram nefesi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala baklavaya olan yoğun talebi karşılamak için Gaziantep’te işletmelerde tatlı bir telaş var.

Tatlıcılara bayram nefesi
A+ A-

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın hemen her yerine ürün gönderen Gaziantepli baklavacılar, siparişleri yetiştirebilmek için çalışma şartlarında değişikliğe gitti. Ustaların mesaisini 12 saate çıkaran işletmeler, personel takviyesiyle 24 saat esasına göre hummalı çalışıyor.
Baklavacılar bayramda, Türkiye'nin hemen her bölgesinden ve yurt dışında genellikle gurbetçilerin bulunduğu bölgelerden internet üzerinden sipariş de alıyor. Kentteki bir baklava üretim tesisinin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, bayramın bir fırsat olduğunu söyledi. Aktaş, "Normalde havaların ısınmasından dolayı işlerimizde durgunluk oluşmuştu ama bu durgunluğu inşallah bayrama kısa süre kala atlatacağız. İşlerimiz daha da artacaktır." dedi.

VARDİYA SAYISI ARTTI

Bayramlarda misafirlere en çok baklava ikram edildiğini belirten Aktaş, "Havaların ısınmasıyla insanlar tatile gidiyor ama yine de bayramı evinde geçiren baklavaseverler siparişlerini veriyor. Bu da bizim işimizin artmasına vesile oluyor. Bayrama 3-4 gün kala işimiz biraz daha artacak. Vardiya sayımızı arttırıyoruz. Hazırlıklarımızı ona göre tamamladık." diye konuştu.
Yurt içi ve yurt dışına baklava gönderdiklerini anlatan Aktaş, "İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illere 1 günde teslim veriyoruz. Bu durumda müşterilerin baklavayla buluşmasına daha çok vesile oluyor ve ürünlerimiz bozulmadan buradaki kalitesiyle müşteriye ulaşıyor." ifadelerini kullandı. Baklava ustası Ahmet Faruk Şenel de her bayram öncesi tatlı bir telaşa girdiklerini söyledi. Kentteki tüm işletmelerin bayramları fırsat olarak gördüklerini aktaran Baklava ustası Ahmet Faruk Şenel, “İnsanlar şimdiden bayramda güzel ve kaliteli baklava yemek için sipariş vermeye başladı. Üretim ve satışta hummalı bir çalışma var. Paketleme için ayrıca eleman aldık." dedi.

Kaynak: AA
Bayram baklava misafir vardiya sayısı