18 Kasım 2024 Pazartesi
İstanbul 11°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tavada hamsi zirvede

Araştırma şirketi Areda Survey’in bin 100 katılımcıyla yaptığı “En Sevilen Balık” araştırmasında hamsi balığı yüzde 20,3 ile en üst sırada yer aldı. Hamsiyi yüzde 18,5 ile palamut takip etti.

Tavada hamsi zirvede
A+ A-

Araştırmada balığı yeme yöntemi de ele alındı. Türk halkının yüzde 80’i balığı elle yemeyi tercih ediyor. Balık yerken çatal bıçak kullananların oranı ise yüzde 20. Yüzde 73,2 balığı restoranda değil evde yiyor. Pişirmek için yüzde 46,9 tava, yüzde 27,9 fırın, yüzde 25,2 ızgara yöntemini kullanıyor.

Araştırmada katılımcılara yemek sonrası ortaya çıkan tatlı ihtiyacında hangi tatlıyı tercih ettikleri de soruldu. Katılımcıların yüzde 78,9’u helva, yüzde 21,1’i tahinli kabak tatlısı cevabını verdi.

Hamsi yüzde 20,2

Palamut yüzde 18,5

Lüfer yüzde 9,6

Levrek yüzde 7,9

Barbun yüzde 7,3

Sardalya yüzde 7,0

Çipura yüzde 6,9

Mezgit yüzde 6,8

Somon yüzde 5,2

İstavrit yüzde 4,1

hamsi balık