21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kahvaltıda kapış kapış gidecek! Sadece 15 dakika yeter! Şipşak tava pizzası tarifi

Hamur yoğurmadan hazırlanabilecek şipşak pizza tarifi arayanlara özel, kahvaltıda kapış kapış gidecek tava pizzası tarifini derledik. Peki tavada pizza nasıl yapılır? Fırın olmadan pizza olur mu? Tavada pizza olur mu? Tava pizza nasıl hazırlanır?

Tavada pizza nasıl yapılır? Fırın olmadan pizza olur mu? Tavada pizza olur mu? Şipşak pizza tarifi

Hamur yoğurmaya gerek kalmadan, lezzetiyle kahvaltı sofrasını şenlendirecek bir tava pizza tarifi aranıyordu. Sadece 15 dakikada hazırlanan ve kısık ateşte pişirildiğinde gerçek pizzalara taş çıkaran şipşak tava pizza tarifini sizin için derledik. Peki tavada pizza nasıl yapılır? Fırın olmadan pizza olur mu? Tavada pizza olur mu? Tava pizza nasıl hazırlanır? Tava pizza için gerekli malzemeler neler?

ŞİPŞAK TAVA PİZZA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt

Kahvaltıda kapış kapış gidecek! Sadece 15 dakika yeter! Şipşak tava pizzası tarifi
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
7 yemek kaşığı un

Üzeri için:
100 gram sucuk
2 adet sosis
1 kase siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 kase mısır
1 kase kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı kekik (arzuya göre)(ya da kuru fesleğen)

HAZIRLANIŞI

Hamuru için gerekli olan malzemeleri un hariç, bir kapta karıştırın.

Ardından üzerine unu da ilave edin. Boza kıvamında bir hamur elde edin. Kek hamurundan biraz daha yoğun bir hamur.

Yapışmaz tabanlı bir tavanın dibini hafifçe yağlayın ve hazırladığınız hamuru tavaya dökün.

Ayrı bir tavada zeytinyağında sosisi, sucukları ve zeytini kavurun. Tavaya aldığınız hamurun üstüne hazırladığınız sostan yayın.

Üstüne kaşar peynirinin üçte ikisini serpin ve onun da üstüne kavurduğunuz malzemeleri ve diğer malzemeleri serpiştirin.

En üste kalan kaşarı tekrar serpin ve tavayı en kısık ateşte 1 dakika boyunca tutun. Sonra tavanın kapağını kapatın ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin. Kaşar eridiğinde ve hamurunuzun altını kontrol ettiğinizde pişmiş olduğunda, tavanızı ateşten alın. Bir servis tahtasına alın ve dilimleyerek servis edin.

Afiyetler olsun!

Tarif