Tek bir şişe kapağıyla fırınsız kestane tarifi! Kestaneyi suda kaynatın, lezzeti kendiniz görün
Kestane kebap, kış aylarında severek tükettiğimiz bir atıştırmalıktır. Kestane kebap yumuşacık yapabilmek için bazı püf noktaları mevcuttur. İşte tek bir şişe kapağıla fırınsız kestane kebap tarifi...
Kestane kebap, kış aylarının en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Kestaneyi kolay ve zahmetsiz şekilde pişirmenin püf noktaları ise kestane satıcıları tarafından sır gibi saklanıyordu. Kullandıkları yöntemler, kış aylarının favorisi olan kestaneyi yumuşacık hale getiriyor. Sadece bir şişe kapağına ve bir bardak suya ihtiyacınız var. İşte yumuşacık kestane kebap pişirmenin püf noktaları...
KESTANE KEBAP TARİFİ
1. Lezzetli ve yumuşacık kestane pişirmek için ilk yapmanız gereken, bir şişe kapağı yardımıyla kestaneler üzerinde yatay çizikler atmaktır.
2. Kestanelere çizik attıktan sonra, ılık suda 15 dakika bekletin.
3. Ilık suda bekleyen kestaneleri tavaya dizin. Üzerine bir bardak su ekleyin.
4. Tavanın kapağını kapatın. Kestaneler suyunu çekinceye kadar bekleyin.
5. Kestaneler suyunu çektikten sonra kısık ateşte kestanelerinizi pişirin.
Lezzetli ve yumuşacık kestane kebaplarınız hazır.
Afiyet olsun!