23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tek tavadan 6 kişilik börek çıkıyor! Yufkasız sahur böreği tarifi...

Sahurda lezzetli, tok tutacak ve pratik tarifler araştırılıyordu. Tek tavadan 6 kişilik börek çıkan bu tarif, sahur saatlerinin en sevilen böreği olacak. Peki yufkasız sahur böreği nasıl yapılır?

Tek tavadan 6 kişilik börek çıkıyor! Yufkasız sahur böreği tarifi...

İftarda yenen lezzetli yemeklerin ardından vücuda çöken yorgunluk, sahur vaktinde de size eşlik ediyorsa ve sahuru geçiştiriyorsanız, bu tarif tam size göre. Sahurda sadece 15 dakika ayırarak hazırlayabileceğiniz bu yufkasız börek, sadece sahur değil çay vakitlerinin de favorisi olacak. Üstelik tavada hazırlanan sahur böreği 6 kişilik olarak hazırlanıyor. Sahurda pratik bir şekilde hazırlanan o böreğin tarifini sizin için derledik. İşte yufkasız sahur böreği tarifi...

YUFKASIZ SAHUR BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Tek tavadan 6 kişilik börek çıkıyor! Yufkasız sahur böreği tarifi...

3 adet yumurta
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Çeyrek demet maydanoz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kase beyaz peynir (150 gr)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Arası için;

4-5 dilim kaşar peyniri
Pişirmek için;

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Yufkasız tava böreği için öncelikle patatesimizin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Ardından elimizle suyunu sıkalım ve bir kenara alalım. Maydanozumuzu bıçakla ince ince kıyalım.
Karıştırma kabına yumurtaları, yoğurdu, unu, tuzu, karabiberi ve kabartma tozunu alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
Üzerine beyaz peynir, doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, patates ve maydanozu alarak karıştıralım.
Pişirmek için tavamıza sıvı yağı alalım. Üzerine harcımızın yarısını boşaltarak düzeltelim.
Üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirelim ve kalan harcı da boşaltarak düzeltelim.
Tavanın kapağını kapatalım ve böreğimizi pişmeye bırakalım. Ara ara spatula ile pişip pişmediğini kontrol edelim.
Alt tarafı güzelce kızaran böreğimizi düz bir tabak ile ters çevirelim ve diğer yüzeyini de aynı şekilde pişirelim.
Her iki tarafı da güzelce kızaran yufkasız tava böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Tarif