23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

21 yıllık pastaneci tarifini verdi! İşte tel tel ayrılan pofuduk açma tarifi

Pastanelerde satılıp tel tel ayrılan pofuduk açmaların tarifi araştırılıyordu. 21 yıllık pastaneci, pofuduk açma tarifini paylaştı. İşte hem tel tel ayrılan hem de pofuduk olan açmanın gizli tarifi...

Tel tel ayrılan açma tarifi nasıl yapılır? Yumuşak açma nasıl yapılır? Açma hamuruna ne konur?

Pastanelerde hem tel tel ayrılan hem de pofuduk olan açmaların nasıl yapıldığı araştırılıyordu. Tel tel ayrılarak lezzetiyle pastaneye koşmanıza neden olan açma tarifini 21 yıllık pastaneciden aldık. İşte tel tel ayrılan pofuduk açma tarifi...

TEL TEL AYRILAN POFUDUK AÇMA TARİFİ

Malzemeler

21 yıllık pastaneci tarifini verdi! İşte tel tel ayrılan pofuduk açma tarifi

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Araları için: 40 gram tereyağı

Üzeri için: 2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Hamur için derin bir kaba malzemeleri alın.

Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamura bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip güzelce yedirin. Üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeyi oklava yardımıyla açın. Üzerine bir miktar tereyağ sürün.

21 yıllık pastaneci tarifini verdi! İşte tel tel ayrılan pofuduk açma tarifi

Uçlarına gelmeyecek şekilde 7-8 adet kesik atın. Ardından rulo şekilde sarın ve iki ucundan birleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tel tel ayrılan pofuduk açmanız hazır. Afiyet olsun!

Poğaça Tarif