23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tepsi kebabı nasıl yapılır? Evde tepsi kebabı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları

Özellikle Hatay mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan tepsi kebabı, hem tadı hem de doyuruculuğu ile gastronomik tatların da başında geliyor. Tepsi kebabı nasıl yapılır? Evde tepsi kebabı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları

Tepsi kebabı nasıl yapılır? Evde tepsi kebabı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
A+ A-

Lezzetleriyle nam salmış! Tepsi Kebabı tarifi sırrı... Peki evde tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan tepsi kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

Etin kalitesi ve kıymanın makineden tek çekim yapılması kebabın tadını çok daha lezzetli kılan unsurlar. 

TEPSİ KEBABI NASIL YAPILIR? EVDE TEPSİ KEBABI MALZEMELERİ, YAPILIŞI VE PÜF NOKTALARI

Tepsi kebabı nasıl yapılır? Evde tepsi kebabı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları - Resim : 1

TEPSİ KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kilogram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
1 adet soğan(ince kıyılmış)
1 demet maydanoz(ince kıyılmış)
2 adet sivri biber(ince kıyılmış)
3 diş sarımsak(dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/ 2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su(biber salçasını sulandırmak için)
1 adet domates(üzeri için)
1 adet biber(üzeri için)
1 adet kırmızı biber(üzeri için)

TEPSİ KEBABININ PÜF NOKTASI

Tepsi kebabı nasıl yapılır? Evde tepsi kebabı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları - Resim : 3

Gereğinden fazla pişirirseniz et çok fazla küçülür ve kurur. Dikkat etmenizi öneririz.

TEPSİ KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.

Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.

Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.

Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.

Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizin.

190 derece fırında 40 dakika pişirin ve sıcak servis edin.Afiyetler olsun!

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri tepsi kebabı kebap ankaya kebabı