23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? Evde terbiyeli işkembe çorbası tarifi

Terbiyeli işlembe çorbası, özellikle kış aylarında tercih edilen çorbalardan. Genelde lokantalarda tüketilen bu çorba evde de hazırlanabilir. Sıcacık ve nefis bir işkembe çorbası için tek yapmanız gereken tarife uymak. Peki terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır?

Terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? Evde terbiyeli işkembe çorbası tarifi, yapımı ve malzemeleri
A+ A-

İşkembe çorbası besleyici tariflerden biri. Üstelik bu tarifle yapılan işkembe çorbası o kadar lezzetli oluyor ki lokantalarda yediğiniz işkembe çorbalarını aratmıyor. Eğer denemek isterseniz, terbiyeli işkembe çorbası tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kilogram işkembe(iyi temizlenmiş)
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un

Haşlamak için:

1/2 adet limon suyu
1 adet küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
6 su bardağı su

Terbiyesi için: 

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 adetl imon suyu
1çay kaşığı tuz

Servisi için:

1/2 çay bardağı sirke
4 diş sarımsak

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

İşkembeyi, iyice temizleyip bol suda yıkadıktan sonra haşlayın.İşkembeyi, arzuya göre sirkeli suda beklettikten sonra da haşlayabilirsiniz.Haşlama esnasında kullanılan kuru soğan, sarımsak, limon suyu gibi malzemeler işkembenin kokusunu alacaktır.

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Çorbanın kesilmemesi için; terbiye karışımını azar azar ekleyin ve çorbayı sürekli karıştırarak kaynatın.Haşlama esnasında zamandan tasarruf etmek için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

 

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. İyi temizlenmiş 1 kilogram işkembenin üzerini geçecek kadar su ilave edip, işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın.
  2. İşkembe haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla kaseye aktarın.
  3. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı unu ileve edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan tavaya azar azar ekleyin. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
  5. Bu karışımı işkembeleri haşladığınız tencerenin içerisine sürekli olarak karıştırarak yavaş yavaş yedirin.
  6. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayr bir kapta çırpın.
  7. Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  8. Son olarak; haşlanan işkembeyi çorbaya ilave edin ve kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin.
  9. Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Son Dakika Haberleri işkembe çorba işkembe çorbası