05 Kasım 2024 Salı
İstanbul 15°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

TİGEM'de yerli tohum buğdayın hasadına başlandı

Muğla'da, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Dalaman Tarım İşletmesinde, yerli tohumdan yetiştirilen buğdayın hasadına kurban kesilerek başlandı.

TİGEM'de yerli tohum buğdayın hasadına başlandı
A+ A-

Pazar talebine uygunluğu onaylanan ürün, tarlada ayrıştırıldıktan sonra bitki sapları da makineler yardımıyla balya haline getirildi. Buğday, TİGEM silolarında depolanıyor.

TİGEM Dalaman İşletme Müdürü Adem Kalaycı, işletmenin Dalaman'daki arazisinde hububat tarımının yanında narenciye üretildiğini ve hayvancılık yapıldığını da belirterek, "Yaklaşık 10 bin dekar alanda 5 bin tonun üzerinde bir rekolte bekliyoruz. Bunun akabinde hasat edilen alanlara ikinci ürün ekilişlerimiz devam edecek" dedi. Çiftçi için tohum ürettiklerine işaret eden Kalaycı, şöyle konuştu: "Son dönemlerde yaşanan zirai ürün krizlerinden dolayı ürünümüzün tek bir danesinin dahi zayi olmaması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Daneden sapa ve samana kadar zerresinin heba olmaması için tamamını değerlendirme yoluna gidiyoruz. Bütün sapların da hayvancılıkta kullanılması için satışlarını gerçekleştirdik. İşletmemizde 3 çeşit ekmeklik buğday üretiyoruz. Bu tohumların tamamı yerli olarak ülkemizde ıslahı gerçekleştirilen tohumlar. Bunların üretilerek çiftçilerimize tekrar sertifikalı tohum olarak ulaştırılması için çaba gösteriyoruz."

DURMUŞ GENÇ - AA
Muğla Tarım ve Orman Bakanlığı TİGEM