22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 21°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tıpkı o markanın tavukları gibi! İşte dışı çıtır içi yumuşak tavuk yapmanın sırrı...

Çıtır çıtır ağızda dağılacak tavuklar yapmak isteyen herkes buraya! Evde çıtır tavuk yapmak için bazı püf noktalarına ihtiyacınız var. Bu püf noktalarına hâkimseniz içi yumuşak, dışı çıtır çıtır tavuk yapmak artık çok kolay olacak. İşte fast food zincirlerinin çıtır tavuk tarifi...

Tıpkı o markanın tavukları gibi! İşte dışı çıtır içi yumuşak tavuk yapmanın sırrı...

Çıtır çıtır tavuk parçalarına kim "Hayır." diyebilir ki? "Hiç kimse!" dediğinizi duyar gibiyiz. Dışı çıtır çıtır, içi ağızda dağılan yumuşacık bir tavuk tarifi mi arıyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz. Herkesin tarifini isteyeceği çıtır tavuklarınız bazen maç keyfinize eşlik edecek bazen davet sofralarınızda yerini alacak. Gelin, birlikte tarife bir göz atalım.

FAST FOOD ZİNCİRLERİ GİBİ ÇITIR TAVUK NASIL YAPILIR?

Malzemeleri hazırlayarak başlayın

Lezzeti fast food zincirlerini aratmayacak tarife başlarken 4 kişilik bir menü için yarım kilo tavuk göğsü yeterli. Diğer malzemeler ise şöyle:

Tavukları marine etmek için

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Sevdiğiniz baharatlar
  • 2 yumurta
  • Birkaç diş sarımsak

Dış kaplaması için

  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 yemek kaşığı un ve nişasta
  • 1 çay kaşığı karbonat

Bu püf noktasını atlamamakta fayda var!

Tavuğu en az 3 saat, en fazla bir gün öncesinden marine etmelisiniz. Tavuğun yumuşaklığı ve lezzeti marine edilişinde saklı!

Tavukları nasıl kesmelisiniz?

Çıtır tavuk yaparken tavuğun kesim şekli de oldukça önemli. Tavuğu küçük parçalara ayırdığınızda içerisine hapsedeceği su miktarı az olduğu için tavuk kuru olur. Bu nedenle tavuğu orta boyutta kalın parçalara ayırmakta fayda var.

Marine tabağını hazırlayın

Marine için gerekli malzemeleri bir kabın içerisinde iyice çırpın. Marine işlemini yaparken kullanılan malzemeleri değiştirme imkânınız da var. Karışımı hazırlarken içeriğindeki malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Örneğin süt yerine soda kullanabilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz farklı baharatları da ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin inisiyatifinize kalmış! Marine sosu çırpıldıktan sonra içine tavuk parçalarını ekleyin ve yumuşacık tavuklar için bekleme süresi başlasın!

Dışını kaplamak için önemli püf noktaları

Çukur bir tabağa dışını kaplayacak malzemelerin hepsini alın ve homojen hâle gelene kadar karıştırın. Yine marine işlemindeki gibi malzemeleri kendi arzunuza göre değiştirebilirsiniz. Bu noktada bir önerimiz var! Karışımın içine rondodan geçirilmiş mısır gevreği ekleyebilirsiniz.

Artık kızartma zamanı!

Tıpkı o markanın tavukları gibi! İşte dışı çıtır içi yumuşak tavuk yapmanın sırrı... - Resim : 1

Derin bir tavanın içerisine bir su bardağı yağ ekleyin. Yağ kızgın hâle geldiğinde tavukları kızartmaya başlayın. Yağın kızgın olması, tavukların suyu içine hapsetmesi ve dışının çıtır olması için çok önemli!

Servis önerisi

Çıtır tavuklarınız biraz patates kızartması ve sevdiğiniz soslarla servis edebilirsiniz. Bu lezzetli tavuklara kimse "Hayır!" diyemeyecek! Afiyet olsun.

Son Dakika Haberleri