21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tokatlılar bu tatlının şerbetini kaynatmıyor! İşte Hira tatlısı tarifi...

Tokatlıların geleneksel tatlılarından olan Hira tatlısının sır gibi saklanan püf noktası ortaya çıktı. Peki Hira tatlısı nasıl yapılır? Hira tatlısının malzemeleri neler?

tokat hira tatlısı tarifi? hira tatlısı nasıl yapılır?

Tokat'a özgü bir tatlı olan Hira tatlısı, püf noktasını duyanları şaşkınlığa uğratıyor. Tokatlılar bu tatlının şerbetini asla kaynatmıyor. Şerbeti kaynatılmadan hazırlanan Hira tatlısı, tadına bakanları lezzetiyle mest ediyor. Tokatlıların geleneksel bir tatlısı olan Hira tatlısının tarifi merak ediliyordu. Peki Hira tatlısı nasıl yapılır? Hira tatlısının malzemeleri neler?

HİRA TATLISI

MALZEMELER

Tokatlılar bu tatlının şerbetini kaynatmıyor! İşte Hira tatlısı tarifi...

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin

Üstünü bulamak için:

1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Hira tatlısı için ilk olarak uygun bir tencereye su ve şekeri alın.

Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlamadan altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Yoğurma kabına hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

Tokatlılar bu tatlının şerbetini kaynatmıyor! İşte Hira tatlısı tarifi...

Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Genişçe bir kaba aldığınız irmiğin içine atın ve her tarafını irmikle kaplanacak şekilde yuvarlayın.

Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızara kadar pişirin. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz üstlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbet tamamen çekene kadar tatlınızı dinlendirin.

Afiyet olsun!

Tatlı