21 Aralık 2024 Cumartesi
İstanbul 13°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tokat yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı

Genellikle bayramlarda ve özel günlerde Tokat'ın Turhal ilçesinde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. 

Tokat yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
A+ A-

Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak üretiliyor.

Turhal'da fırın işleten Ufuk Özgül, "Eskiden evlerin küçük fırınlarında yapılırdı. Ticaret odasının coğrafi işareti almasından sonra yoğurtmaç üretimi yaygınlaştı. Başka illere de gönderiyoruz." diye konuştu. Eskiden fırınlarında 40-50 yoğurtmaç satıldığını belirten Özgül, "Coğrafi tescil işleminden sonra günlük 400-500 üretim yapıyoruz. Şehir dışından gelenler veya şehir dışına çıkacaklar yoğun olduğunda bu satışımız 1000-1500'e kadar çıkıyor." dedi.

EKBER TÜRKOĞLU – AA
Son Dakika Haberleri