01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Trabzon usulü kuymak nasıl yapılır? Kuymak tarifi

"Kuymak" geleneksel bir Karadeniz mutfağı yemeğidir ve genellikle mısır unu, tereyağı, peynir gibi temel malzemelerle yapılır. Kuymak nasıl yapılır? Kuymak malzemeleri nelerdir? Cevabı haberimizde...

Trabzon usulü kuymak nasıl yapılır? Kuymak tarifi
A+ A-

Karadeniz bölgesine ait geleneksel bir lezzet olan kuymak, mısır unu ve sütün muazzam bir uyumuyla sofralara keyif katıyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu yemek, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir içsel kucaklaşma sunuyor. Sıcak servis edilen kuymak, genellikle mısır ekmeği veya taze ekmekle birlikte tercih edilir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu yöresel yemek, sofralarınıza farklı bir tat katmak için ideal bir seçenek olabilir. Kuymak, özellikle doğal ve yöresel lezzetlere ilgi duyanların damak zevkine hitap eden bir tarif olarak öne çıkıyor. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi!

Trabzon usulü kuymak nasıl yapılır? Kuymak tarifi - Resim : 1

KUYMAK NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı Trabzon (kolot) peyniri (isteğe bağlı olarak beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Trabzon usulü kuymak nasıl yapılır? Kuymak tarifi - Resim : 2

Yapılışı

  • Bir tavada tereyağını eritin.

  • Eriyen tereyağına mısır ununu ekleyin ve mısır ununu kokusu çıkana kadar kavurun.

  • Ardından suyu yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın. Karışım koyu bir kıvam almaya başlayana kadar pişirin.

  • Peyniri ekleyin ve peynir eriyene kadar karıştırın. Peynir tamamen eriyip karışım homojen bir hal aldığında ocaktan alın.

  • Tuzunu ekleyin ve karıştırın.

  • Mıhlamayı sıcak servis yapın.

  • Mıhlama genellikle kahvaltıda sıcak ekmekle birlikte tüketilir.

Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri