21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tüm dünya bu tatlıyı yapıyor! Yalnızca 2 malzemeli dünyanın en kolay tatlısı

Bu tatlı hem dünyanın en kolay tatlısı hem de yalnızca 2 malzeme ile yapılıyor. Yumuşacık kıvamı, kakaonun kattığı lezzet şöleni ile damak çatlatan bu tatlıyı siz de pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Tüm dünya bu tatlıyı yapıyor! Yalnızca 2 malzemeli dünyanın en kolay tatlısı

Tüm dünya bu tatlıyı yapıyor! Sosyal medyada bu tatlıyı denemeyen fenomen kalmadı desek yeri. Yalnızca 2 malzeme ile 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik tatlı hem çaya hem de kahveye çok lezzetli bir eşlikçi oluyor. İşte karşınızda tüm dünyanın hayran olduğu 2 malzemeli tatlı tarifi...

 GEREKLİ MALZEMELER

  • 240 gr yoğunlaştırılmış süt 
  • 200 gr kakao

Eğer yoğunlaştırılmış süt bulamıyorsanız, 500 ml sütü 1 su bardağı şekerle koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Elde ettiğiniz süt reçeli bu tarif için yoğunlaştırılmış sütün yerini tutacaktır.

 2 MALZEMELİ TATLI TARİFİ

1) Yoğunlaştırılmış sütü tencereye alın. Sütü bir taşım olacak şekilde kaynatın.

2) Kaynattığınız sütü sıcakken büyük bir cam kaseye aktarın. 

3) Bir elek yardımıyla sütün üzerine kakaoyu serpin ve bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.

4) Yoğunlaştırılmış süt ve kakao homojen bir kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.

5) Hazırladığınız karışım ele yapışmayan bir hamur kıvamını aldığında küçük kare bir borcama aktarın. Üzerini düzleştirdikten sonra bir buçuk saat buzlukta dinlenmeye bırakın.

6) Tatlı soğuduğunda buzluktan çıkarın ve kare şeklinde dilimleyin. Üzerine kakao serperek servise hazır hale getirin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri 2 malzemeli tatlı 2 malzemeli tatlılar fırınsız 2 malzemeli atıştırmalıklar 2 malzeme ile tatlı 2 malzeme ile tatlı yapımı