Türk basını değil Türkiye’nin kendisi!
Türk basınının son 50 yıllık tarihini gazeteci-yazar Prof. Dr. Haluk Şahin, ‘Yarım Yüzyıllık Yolculuktan Notlar’ başlığını taşıyan anılar üçlemesinin ilk kitabı Babıaliye Son Tren, yayımlandı.
Türk basınının son 50 yıllık tarihine olayların tam ortasından yaşadıklarıyla ışık tutan gazeteci profesör Haluk Şahin “Ben bu meslekte hem alaylı hem de okullu olarak bulundum. İlk doktoralı iletişimci olsam da gazeteciliğin tüm ödüllerini aldığım gibi işsiz de kaldım. Nereden nereye geldik sorusuna yanıt arayanlar cevapları burada bulacaklar. Sık sık da şaşıracaklar.” diyor.
Türkiye’nin iletişim ve basın tarihiyle ilgilenen herkesin okuması gereken Babıali’ye Son Tren kitabı, üç bölümlük müthiş bir yolculuğun ilk evresini anlatıyor.
Roman tadında bir anlatımla gerçek anılardan yola çıkarak kaleme alınan kitap 1950’li yıllarda Bursa’da başlıyor.
Babıali'ye Son Tren: Yarım Yüzyıllık Medya Yolculuğundan Anılar 1 (1958-1985) -SATIN AL
Medyada dayanışma, direnç ve ihanetleri anlatan kitabı için Prof. Dr. Haluk Şahin şunları söylüyor:
“Bu anılar demetini yazarken ‘anı’nın bir edebi tür olduğunu hiç aklımdan çıkarmadım. Her şey gerçek olduğu halde bazı okurlarım okurken bir roman tadı alacaklar. Bursa’da, Ankara’da, Beyoğlu’nda, Manchester’da, Mekke’de, Washington’da geçen bir roman. İstikamet Babıali: Türk medyasının kalbi!”
Bu yolculuk sırasında Malcolm X, Bülent Ecevit, İsmail Cem, Hıfzı Topuz, Cemal Süreya, Halit Refiğ, Oğuz Atay, Çetin Altan, Aziz Nesin, Doğan Avcıoğlu, Ercan Arıklı gibi nice kişiler, Haluk Şahin’e eşlik ediyor.