21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hiç 'Türk Kahveli Kek' denediniz mi? Yemeyen bin pişman...

Türk Kahvesi'ni her gün tüketen ancak doyamayanlara özel, 'Türk Kahveli Kek' tarifini sizin için derledik. Yemeyenin bin pişman olacağı Türk Kahveli Kek tarifi, beş çayı sofralarının en sevilenlerinden olacak.

Türk Kahveli kek tarifi, türk kahveli kek nasıl yapılır

Günlük hayatta mutlaka tüketilen Türk Kahvesi, gelenekselliği ve lezzetiyle tercih ediliyor. Türk Kahvesi sadece kahve olarak değil, keke eklenerek de tüketiliyor. Yıllardır saklanan Türk Kahveli Kek tarifi, çay saatlerinizin favorisi olacak. Türk Kahveli Kek'in tadına bir bakan, bir daha başka tarif denemeyecek. İşte Türk Kahveli Kek'in muhteşem tarifi...

TÜRK KAHVELİ KEK TARİFİ

MALZEMELER

Kek için;

2 su bardağı un (silme, elenmiş)
1 çay kaşığı karbonat (veya 2 çay kaşığı kabartma tozu)
1, 5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (ben tereyağı kullandım)
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı Türk kahvesi (toz hali, pişmiş değil)

Hiç 'Türk Kahveli Kek' denediniz mi Yemeyen bin pişman...

1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı su
2 tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya

Üzerinin çikolata sosu için;

2 yemek kaşığı damla çikolata
1 çay kaşığı margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sut

Süslemek için;

Bir çay kaşığı Türk kahvesi

HAZIRLANIŞI

Türk kahveli kek hazırlamak için öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. İstenilen kek kalıbı yağlanır ve unlanır.

Karıştırma kabında unu, karbonatı şekeri ve tuzu karıştırın bekletin.

Küçük bir tavaya sıvı yağı, margarini, kakaoyu, Türk kahvesini, tarçını ve bir bardak suyu karıştırarak ısıtın, ama kaynamasın.

Bu karışımı unun üzeri dokun kaşıkla malzemeleri birbirine hafif yedirin.

Son olarak yumurtaları, yoğurdu ve vanilyayı ilave edin tel çırpacakla iyice çırpın ve kek kalıbına aktarın.

Hiç 'Türk Kahveli Kek' denediniz mi Yemeyen bin pişman...

Önceden ısınmış fırında 30-40 dakika pişirin (her fırının sıcaklığı farklı olduğu için, siz kürdanla kontrol edin ve pişme süresini ona göre ayarlayın).

Pişen kek 10 dakika kalıp içinde soğusun, sonra tel üzerinde soğutun.

Tamamen soğuduktan sonra çikolatasını hazırlayın.

Çikolata sosunun malzemelerini yine küçük bir tavaya alın, en kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar ısıtın, iyice karıştırın.

Sandviç poşetine aktarın ve köşesini kesin, çikolatayı kekin üzerine gezdirin.

Çay süzgeci ile kekin üzerine Türk kahvesi serpin.

Afiyet olsun!

Tarif Türk kahvesi