Türkiye'nin en iyi yemeklerine sahip şehirleri
Yemek kültürleri açısından Türkiye oldukça zengin bir ülkedir. Farklı kültürlerin etkisiyle şekillenen mutfak kültürler, her şehirde kendine özgü lezzetleri barındırır. Peki Türkiye'nin en iyi yemeklerine sahip şehirleri hangileri? İşte yanıtı...
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
UNESCO, kültürel çeşitliliğin korunması ve kültürlerin yaşatılması amacıyla bazı şehirlere "Gastronomi Şehri" unvanı verir. Türkiye'de ise bu ünvan 3 şehirde bulunuyor. Bu üç şehir, Türkiye'nin en iyi yemek kültürüne sahip şehirleri olarak kabul ediliyor. Peki Türkiye'nin en iyi yemeklerine sahip şehirleri olan "Gastronomi Şehri" unvanına sahip şehirler hangileri? İşte yanıtı...
TÜRKİYE'NİN EN İYİ YEMEKLERİNE SAHİP ŞEHİRLERİ
- GAZİANTEP: "Dünya mutfağının beşiği" olarak bilinen Gaziantep, zengin bir mutfak kültürüne sahip. Kebap, baklava, katmer, lahmacun, fıstık ezmesi gibi lezzetler, Gaziantep mutfağının en ünlü örnekleridir.
- HATAY: "Medeniyetler şehri" olarak bilinen Hatay, farklı kültürlerin mutfak mirasını yansıtan bir mutfağa sahiptir. Humus, lahmacun, döner, içli köfte, künefe gibi lezzetler, Hatay mutfağının en ünlü örnekleridir.
- AFYONKARAHİSAR: "Termal turizmin başkenti" olarak bilinen Afyonkarahisar, zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Afyon kaymağı, sucuğu, lokumu, çoban kavurma, etli ekmek gibi lezzetler, Afyonkarahisar mutfağının en ünlü örnekleridir.