Türklerin tarihi çarpıtılıyor mu? İşte altıgen mezarlarının o sırrı...
Türklerin tarihi aslında çarpıtılıyor mu? Çığır açacak kazılar şeklinde açıklamalar yapılan bu keşif uzman isme göre gerçeği yansıtmıyor. Altıgen mezarlarının sırrı da bu nedenle merak konusu oldu.
Uzman isme göre Türklerin tarihi bu keşif ile çarpıtılıyor. Gündem olan altıgen mezarlarının sırrı hakkında Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Haberglobal üzerinden gerçeği anlattı. Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl altıgen mezarlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...
TÜRKLERİN TARİHİ ÇARPITILIYOR MU
Türk tarihine yönelik geniş kapsamlı araştırma ve çalışmalarda bulunan Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, altıgen mezarların sırrını açıkladı. Prof. Dr. Ahmet Taşağıl şu sözleri söyledi:
"Muhtemelen kazıları yapan ekipten birileri altıgen şekil oluşturdu. Kadim Türkler'deki en eski kurganlar M.Ö 1100 tarihine kadar gidebiliyor. Kazakistan'dan servis edilen görüntülere altıgen demek mümkün değil. Dikkat çeksin diye, kazılar sırasında şekil verilen buluntular"
Türk Piramidi şeklinde gündeme gelen geçen ayda yapılan keşfin ise gerçeğe yansıtmadığı ifade eden Prof. Dr. Taşağıl, altıgen mezarlar hakkında şu söyleri söyledi:
"Neredeyse 4 bin yıl öncesine tarihlenen Türk piramidi veya altıgen kurgan söz konusu değil. Bu tür haberler gerçeği yansıtmıyor. Türk medyası nedense bu tür iddiaları gündeme getirmeyi seviyor. 20 yılı aşkın süredir bölgede çalışmalar yürütüyorum. Altıgen denilen yapı orijinal değil. Türkler'e ait ilk kurganlar yuvarlak veya kare şeklindedir. 3 bin 800 yıl önce Türkler'e ait altıgen mezar bulunması söz konusu olamaz"
Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl şu sözleri ilave etti:
“Türklüğü yüceltmek için her şeyi Türklüğe bağlamaya gerek yok. Türkler zaten tarih sahnesinde her zaman etkin bir millet. İlk Türklerin çıkış noktası şu an Rusya topraklarında bulunan Abakan, Hakasya ve Minusinsk Krasnoyarsk. Bölgede en eski Türk kültürünü temsil eden kalıntılar ile Afanasiyevo kültürüne ait yaşam izleri mevcut. Kadim Türkler, gök tanrı, Atalar Kültü ve tabiat inancı olmak üzere 3 farklı inanışa sahipti”