Turşu kavanozuna bir dilim ondan ekleyin! Turşu asla erimiyor ve kütür kütür kalıyor...
Turşu kavanozunun dibine her evde bulunan o iki malzemeyi ekleyin! Eğer böyle yaparsanız turşunuz asla erimiyor ve uzun süre kütür kütür kalıyor. İşte usta turşucunun uyguladığı o yöntem...
Turşunun erimesini önlemenin etkili yolları mevcuttur. Turşuların zaman içinde erimesi kaçınılmaz gibi görünse de bu durumu engellemek ve turşuların tazeliğini korumak aslında mümkün. Bunun için ise izlemeniz gereken yalnızca birkaç pratik adım mevcut. İşte turşunuzun erimesini önleyecek ve ilk günkü gibi kütür kütür kalmasını sağlayacak o yollar...
TURŞUNUN ERİMEMESİ İÇİN PÜF NOKTALARI
Kurduğunuz turşunun erimesini istemiyorsanız ilk adım olarak, kaliteli ve taze sebzeler seçilmeli ve bunlar özenle temizlemelisiniz. Turşu hazırlığı için cam kavanozlar tercih etmeli ve turşu suyunu önceden kireçsiz su ile hazırlamalısınız.
Turşunun daha geç erimesini sağlamak için cam kavanozun dibine ekmek içi veya şeker ekleyebilirsiniz. Bunu yaparsanız turşunuz daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır.
Turşuluk malzemeleri kavanoza sıkı bir şekilde dizip ardından su eklemelisiniz. Bu aşamada tuz miktarı da oldukça kritiktir. Bir litrelik turşu suyuna 5 yemek kaşığı tuz eklemek, turşuların erimesini engelleyecektir. Suyun miktarının yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, sonradan su ekleyebilirsiniz.
Turşunun bakteri üretmemesi için düzenli olarak temizlik önlemlerini almanız gerekiyor. Bu bağlamda, turşu kabını iyice temizlemek ve sebzeleri sirkeli suda bekletmek, turşunun uzun süre taze kalmasına katkı sağlıyor.
Bu basit yöntemlerle, turşuların tazeliğini muhafaza etmek ve onları ilk günkü gibi lezzetli tutmak mümkündür.