22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Turşu yaparken bilmeniz gerekenler.. Erimesini önleyen taktik

Turşu yaparken dikkat etmeniz gereken tarif sırlarını sizler için derledik! İşte lezzetli turşu yapmanın püf noktaları

Turşu yaparken bilmeniz gerekenler.. Erimesini önleyen taktik
A+ A-

Turşu, en sevilen ve en sağlıklı yiyecekler arasında yer alıyor. Evde turşu yaparken bilmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bu bilgiler sayesinde yapılan turşular hem daha lezzetli hem daha sağlıklı oluyor.

* Malzemeler iyi durumda olmalıdır.

* Cam kavanoz kullanılmalıdır.

* İçme suyu kullanılmalıdır.

* Turşu yapımında kullanılan sirke mutlaka organik olmalıdır.

* Turşunun erimemesi için kaya tuzu kullanılmalıdır.

Turşu yaparken bilmeniz gerekenler.. Erimesini önleyen taktik - Resim : 1

TAM KIVAMINDA ASLA ERİMEYEN KARIŞIK TURŞUNUN TARİFİ NASILDIR?

Yarım kg sivri biber

Yarım kg fasulye

2 adet havuç

1 kg salatalık

Yarım orta boy beyaz lahana

1 kg ham domates

2 adet kırmızıbiber

3 baş sarımsak

250 gr süs biberi

Bir küçük karnabahar

2 adet kelek

1 tutam maydanoz

1 tatlı kaşığı limon tuzu

2 su bardağı sirke

Tuz ve su

(isteğe göre malzemeler eklenebilir)


Karışık Turşu Yapılışı:

Fasulyeleri ve biberleri iyice temizleyelim.

Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızıbiberleri dilim dilim eşit ölçülerde doğrayalım.

Lahanayı ve karnabaharları elimizle küçük parçalara ayıralım ardından da sarımsakları soyalım. 

Bütün malzemeyi genişçe bir kaba doldurup, üzerine yarı yarıya sirkeli su dolduralım.

1-2 saat kadar malzemeleri bekletelim.

Bu şekilde sirkeli suda beklenen lahanalar ve domatesler yumuşayacağı için, kavanozlara daha rahat doldurmak mümkün olacaktır.

Tüm sebzeleri daha sonra turşu kavanozuna yavaş yavaş özenle yerleştirelim.

Sirkeli tuzlu suyu ilave edelim.

En üste de maydanozları ilave edelim. 

Limon tuzunu da ekledikten sonra da sıkıca kavanozu kapatalım.

3-4 hafta sonra turşumuz hazır hale gelecektir.

Püf Noktası:

Bu malzemelerle, büyük bir cam kavanoz turşu olacaktır. 

Siz kendiniz de, kavanozunuza göre malzemeleri eşit ölçülerde ayarlayabilirsiniz.

İsterseniz daha rahat tüketmek için 2 adet orta boy kavanoz da kullanabilirsiniz.

Turşunuzu kurduktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza etmenizi öneririz. 

DERLEME: AYDINLIK

Son Dakika Haberleri