21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Turşu yarışı

Ankara'da düzenlenen 15. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde en hızlı turşu kurma yarışması yapıldı.

Turşu yarışı
A+ A-

Çubuk Belediyesince düzenlenen ve 11 Eylül'e kadar sürecek festivalde turşu, turşu suyu, vişneli baklava gibi yöresel ürünlerin satış ve tadımı yapılıyor. 6 kişinin katıldığı en hızlı turşu kurma yarışmasını 61 yaşındaki Satı Özkan birincilikle tamamladı. Özkan’a, çeyrek altın hediye edildi. Satı Özkan, turşu kavanozunda salatalık, dereotu, sarımsak, karabiber ve sirke kullandığını belirterek, yarışmayı kazandığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, gastronomi temasıyla düzenledikleri festivalde yöresel yemekleri ve lezzetleri tanıtmak istediklerini söyledi. Demirbaş, "Festivalimizin ilçe ve ülke ekonomisine katkısı bulunuyor. Gerek Ankara gerek ülkemizin dört bir yanına Çubuk turşumuzu gönderiyoruz. 25 ülkeye ihraç ediliyor. Hedefimiz coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısını artırmak, hayalimiz ilçemizi bir gastronomi merkezi yapmak." dedi.

Ankara Turşu çubuk