20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Turşu yiyen herkesi ilgilendiriyor... Dikkat edilmezse zehirliyormuş

Evde yaparken veya dışarıdan satın alırken turşunun üstüne dikkat edin. Eğer gözden kaçırırsanız zehirlemeye kadar gidiyor

Turşu yiyen herkesi ilgilendiriyor... Dikkat edilmezse zehirliyormuş
A+ A-

Yemeklerin vazgeçilmez alternatifi turşunun herkes tarafından bilinmeyen tehlikesi varmış. Eğer yerken gözden kaçırırsanız soluğu hastanede alabilirsiniz. Oysa turşunun bağışıklığı güçlendirme, gripten kurtarma ve metobolizmayı hızlandırma gibi faydaları vardır.

Mynet.com sitesinde yer alan içerikte; hem turşunun farklı yöntemlerle hazırlanışı anlatıldı hem de bilinmeyen tehlikesi açıklandı. Bu tehlikeyi sakın ama sakın göz ardı etmeyin. Çünkü dikkat edilmezse zehirliyormuş.

TURŞU YAPIMINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Turşu, sebzelerin sirke, tuz ve baharatlarla uzun süre saklanması için yapılan bir yöntemdir. Turşu yapmak hem kolay hem de sağlıklıdır. Turşu, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır ve probiyotik kaynağıdır. Turşu yapmak için hangi sebzeleri kullanacağınız tamamen size kalmış. Lahana, havuç, salatalık, biber, domates, karnabahar gibi sebzeler turşu yapmaya uygun sebzelerdir. Turşu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Turşu yiyen herkesi ilgilendiriyor... Dikkat edilmezse zehirliyormuş - Resim : 1

- 1 litre su

- 1/4 su bardağı sirke

- 2 yemek kaşığı tuz

- 4-5 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

- 1 tatlı kaşığı kekik

- 1 tatlı kaşığı nane

- 1 tatlı kaşığı hardal tohumu

- 1 adet defne yaprağı

- Seçtiğiniz sebzeler

Turşu yapmak için yapmanız gerekenler şöyle:

*Sebzeleri yıkayın ve istediğiniz boyutta doğrayın.

*Büyük bir kavanoza sebzeleri sıkıca yerleştirin. Aralara sarımsak dişleri koyun.

*Bir tencerede suyu kaynatın. Sirke, tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırın ve ocaktan alın.

*Sosu kavanozdaki sebzelerin üzerine dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

*Turşuyu serin ve karanlık bir yerde en az bir hafta bekletin. Arada sırada kavanozu çalkalayın.

*Turşunuz hazır olduğunda buzdolabında saklayın ve istediğiniz zaman afiyetle yiyin.

TURŞU TARİFİNDE TUZUN ÖNEMİ

Turşuyu kurduktan bir süre sonra turşunun üzerinde beyaz tabaka oluşabilir. Bunu gördüğünüz an hemen almasınız çünkü bu tabaka turşunun bozulmasına neden olacaktır. Bu tabakanın oluşmasının nedeni ise tuz oranında bir sıkıntı olması ve turşuyu uygun sıcaklıkta bekletmemektir.

Turşu yiyen herkesi ilgilendiriyor... Dikkat edilmezse zehirliyormuş - Resim : 2

Kaynak: Mynet.com

Derleme: Aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri