Yandex
26 Nisan 2025 Cumartesi
İstanbul 14°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Uçuş sırasında asla tüketmemeniz gereken yiyecekler hangileri?

Bir uçuş görevlisi, yolcuları uçuş esnasında sağlık açısından risk yaratabilecek bazı yiyecek ve içeceklerden kaçınmaları konusunda uyardı. Eski uçuş görevlisi Alex Quigley, uçaklarda gıda zehirlenmesi riski taşıyan belirli yiyecek ve içeceklerin bulunduğuna dikkat çekti.

Uçuş sırasında asla tüketmemeniz gereken yiyecekler hangileri?

DailyMail'de yer alan habere göre; Jet lag’i atlatmak için kahve veya çay istemek cazip görünebilir, ancak Quigley, bu içecekler hakkında bir kez daha düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Quigley, uçaklardaki sıcak içeceklerin hazırlanmasında kullanılan suyun uzun süre durgun kaldığını ve sıkça temizlenmeyen tanklarda saklandığını belirtti. Quigley açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Tankın ne sıklıkla temizlendiğini bilmek imkansız” diyerek, bunun bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşturduğunu söyledi. Quigley, “Dürüstçe söyleyebilirim ki, yolculuklar arasında şişeleri boşaltıp dolduran veya yıkayan birini hiç görmedim'

Ayrıca, uçuş görevlisi yolcuların hangi yiyecekleri seçtiklerine özen göstermeleri gerektiğini de belirtti. Et seçenekleri çekici olsa da, bunun gıda zehirlenmesi riski açısından en tehlikeli seçenek olduğunu ifade etti. Quigley, şu şekilde konuştu:

'Etlerin saklanması konusunda uçuş görevlilerine güveniyorsunuz ve hepimizin bildiği gibi uçuşlarda gecikmeler ve mekanik sorunlar yaşanabiliyor. Bu da pişirilen yemeklerin uygun şekilde saklanmaması ya da yemeklerin fazla süre boyunca saklanması riskini doğuruyor'

Yolcuların kabin içinde kaçınmaları gereken yiyecekler arasında süt ürünleri, baklagiller, yağlı yiyecekler, yeşil sebzeler ve gazlı içecekler bulunuyor. Quigley, uçaktaki hava sirkülasyonunun taze olmadığını, bu nedenle gaz çıkaran birinin havayı tekrar tekrar soluyarak başkalarına rahatsızlık verebileceğini vurguladı.

Ayrıca, alkolün yüksek irtifada etkilerinin daha belirgin olduğunu belirten Quigley, uçaktaki basınç azalınca vücudun oksijeni daha zor emdiğini, bu yüzden uçuş sırasında alkol tüketiminden kaçınılması gerektiğini söyledi.

uçak
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız