21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu çorbayı içen başka çorba içemiyor! 1 kaşık ununuz varsa...

Az maliyetli ve kolay hazırlanan çorba tarifi arayanlara özel o tarif bulundu. Bu çorbayı içen her gün yapacak. İşte sadece 1 kaşık unla hazırlanan un çorbası tarifi...

un çorbası nasıl yapılır? kolay çorba tarifleri

İftara hazırlayacak çorba tarifi bulamayanlar, yeni tarifler araştırmaya başladı. Kolay ve az malzemeli çorba hem lezzetli hem de az maliyetli olsun diyenlere özel o tarifi derledik. Sadece bir kaşık unla hazırlanan un çorbası, iftar sofranızın yıldızı olacak. Bu çorbanın tadına bakan başka çorbayı içemeyecek. İşte un çorbası tarifi...

UN ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
İsteğe göre didiklenmiş tavuk
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı un (1 tepeleme yemek kaşığına denk gelecek şekilde)
2 diş ezilmiş sarımsak

Bu çorbayı içen başka çorba içemiyor! 1 kaşık ununuz varsa...
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet bulyon (isteğe bağlı)
7 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Yağları tencereye alıp orta ateşte eritin.
Unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
Salçaları ilave edip iki üç tur eze eze karıştırın, üzerine suyu yavaşça döküp hızlı bir şekilde topak kalmayacak biçimde karıştırın.

Bu çorbayı içen başka çorba içemiyor! 1 kaşık ununuz varsa...
Bu aşamada buhar çıkacağından dikkat edin eliniz yanmasın ve baharatları tuzu, ezilmiş sarımsağı, ezilmiş bulyonu ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Çorba kaynamaya başlayınca karıştırarak 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.

Tarif iftar