22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 26°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Unsuz ve şekersiz elmalı kek tarifine bayılacaksınız! İstediğiniz kadar yeseniz de kilo yapmıyor…

Hem kilonuza dikkat edip hem lezzetli tatlılardan mahrum kalmak istemiyor musunuz? Öyleyse unsuz, yağsız, şekersiz elmalı kek tam sizler için. Tatlı isteğinizi bastıracak, çay ve kahvenizin yanında tüketebileceğiniz lezzetli bir tarif.

Unsuz ve şekersiz elmalı kek tarifine bayılacaksınız! İstediğiniz kadar yeseniz de kilo yapmıyor…

Şekerin sağlık için büyük bir tehlike arz ettiği bir gerçek. Bu nedenle şekerden ve tatlandırıcıdan uzak durmakta fayda var. Bunların yerine lezzetli yiyeceklerle sağlıklı tarifler hazırlamak iyi bir seçim olabilir. Bu seçeneklerden biri olan fit elmalı kek tarifi ile doğal ve besleyici bir atıştırmalık elde etmek mümkün. Gelin, birlikte tarifimizin püf noktalarına bir göz atalım.

Un, şeker ve yağ yerine bunları kullanın

Un olmadan kek yapılabileceğini biliyor muydunuz? Evet mümkün! Bu tarifte doğal ve işlenmemiş bir seçenek olarak 1 bardak Hindistan cevizi kullanılıyor. Şeker yerine de 1 bardak kuru dut yeterli. Keki nasıl bütünleştireceğinizi merak ettiğinizi biliyoruz! Bağlayıcı görevi üstlenen 2 yumurtayı önceden buzdolabınızdan çıkarın. Elmaya en çok yakışan kuru yemişlerden biri olan 1 bardak cevizi ve kekin lezzetine lezzet katmak için zerdeçal, tarçın ve zencefil baharatlarını da hazırladınız mı? Öyleyse keki yapmaya başlayalım.

Bu aşamaları takip edin

Tariflerde doğru sıralamayla hazırlık yapmak ve ürünlerin doğru ısıda olması lezzetli bir kek elde etmeniz için önem taşıyor. Öncelikle tüm malzemeleri oda sıcaklığına gelmesi için tezgâha yerleştirin. Ardından ceviz ve kuru dutları püre hâline gelene kadar rondodan geçirin. Eğer kekin içine kuru meyve eklemek isterseniz onları da önceden sıcak suya koymalısınız. Ceviz ve kuru dutların üzerine elmaları ekleyerek rondodan geçirmeye devam edin. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra ikinci aşamaya geçebiliriz.

Yumurtadan yardım alın

Unsuz ve şekersiz elmalı kek tarifine bayılacaksınız! İstediğiniz kadar yeseniz de kilo yapmıyor… - Resim : 1

Rondodan geçirdiğiniz malzemeleri karıştırma kabına alın. Üzerine 2 yumurtayı ekleyip bir spatula ile karıştırın. Ardından 1 bardak Hindistan cevizini ve bir çay bardağı sütü ekleyin. Eğer Hindistan cevizi az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. İsterseniz baharat da ekleyin ve homojen bir hamur elde etmek için iyice karıştırın.

Fırından mis gibi kokular geliyor!

Fırını önceden 160 dereceye getirin ve ısınmasını bekleyin. Hazırladığınız karışımı piştikten sonra kolayca çıkarmak için silikon bir kaba koyabilirsiniz. Eğer silikon bir kabınız yoksa yağlı kâğıt serdiğiniz kek kalıbına dökebilirsiniz. Artık keki pişirme zamanı geldi! 20 dakika pişirdikten sonra keki fırından çıkarın. Üzerini bal ve Hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Son Dakika Haberleri