Unsuz, yağsız ve sütsüz kurabiye yapıyoruz! 3 malzemeli şipşak kurabiye tarifi...
Aniden misafiriniz geldiyse ya da çocuklar için hızlı ama sağlıklı bir atıştırmalık yapmak istiyorsanız, 3 malzemeli şipşak kurabiye tarifimiz tam size göre. Üstelik unsuz, yağsız ve sütsüz bu tarifin hazırlanması tam 5 dakika, pişmesi ise 20 dakika sürüyor. İşte 3 malzemeli şipşak kurabiye
3 malzemeli şipşak kurabiye tarifi, aniden gelen misafirleriniz için gerçek bir kurtarıcı olacak. Üstelik bu tarif o kadar sağlıklı ki. İçinde un ve yağ kesinlikle yok! Çocukların beslenme çantalarında sütün ya da meyve suyunun yanına gönül rahatlığıyla koyabileceğiniz bir lezzet. Tarif adındaki 'şipşak' kelimesini de sonuna kadar hak ediyor. Çünkü hazırlanması tam 5 dakika, pişmesi ise 20 dakika sürüyor. Kısacası, daha çay demlenmeden sıcacık kurabiyeleriniz fırında afiyetle yemeniz için hazır oluyor. Ağızda dağılan çıtır çıtır dış kabuğu, içinin yumuşacık dokusuyla da inanın zor tariflere taş çıkartıyor. İşte karşınızda 3 malzemeli şipşak kurabiye tarifi...
3 MALZEMELİ ŞİPŞAK KURABİYE İÇİN MALZEMELER
2 adet muz (olgunlaşmış, orta boy)
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı yer fıstığı ezmesi
3 MALZEMELİ ŞİPŞAK KURABİYE NASIL YAPILIR?
1) Muzları soyun ve doğrayın. Ardından tüm malzemeleri geniş bir karıştırma kabında birleştirin.
2) Bir çatal yardımıyla muzları ezin ve tüm malzemenin homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.
3) Kurabiye hamurunu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla bir kaşık yardımıyla koyun.
4) Önceden ısıtılmış 175 derece fırında ortalama 25 dakika pişirin.
PÜF NOKTASI: Eğer muzlar olgun değirse içerisine bal, pekmez ya da şeker gibi istediğiniz bir tatlandırıcıyı ilave edebilirsiniz.
İşte 3 malzemeli şipşak kurabiyeyi yapmak bu kadar pratik. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!