22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ünü Brezilya’ya ulaştı

Brezilya’nın Paraty şehrinin ev sahipliği yaptığı Paraty Gastronomi Festivali’nde Hatay’ın eşsiz lezzetlerinden olan keşir dolmasının yapım aşamaları ve incelikleri tam not aldı.

Ünü Brezilya’ya ulaştı
A+ A-
HÜSEYİN GÜLER / HATAY

4-6 Aralık 2020 tarihleri arasında Köklerimiz temasıyla düzenlenen Festival’de dünyanın birçok noktasından farklı lezzetin ortaya çıkış hikayeleri anlatıldı. UNESCO tarafından Gastronomi Kenti ilan edilen Hatay’ın Büyükşehir Belediyesi de şehrin genleneksel yemeklerini ve mutfak kültürünü tanıtmak üzere oradaydı. Hatay’ın tanıtımı için gönüllü çalışmaların altına imza atan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nazan Savaş’ın hazırlayıp sunduğu video, festivalde büyük beğeni topladı. Dr. Savaş, hazırladığı videoda keşir dolmasının yapım aşamalarını büyük incelik ve titizlikle anlattı. Tanıtımda Dr. Savaş’ın ilk durağı Antakya Demirciler Çarşısı oldu, buradaki bir çıkrıkçıda (torna ustasında) havuçların oyulmasını sağladı. Bu esnada, kırmızı havucun zengin besin kaynağı olma özelliklerini ve insan sağlığına faydalarını de sıraladı. Çıkrıkçıda büyük özenle oyulan havuçları daha sonra Hatay Gastronomi Evi’nde dolduran ve pişiren Nazan Savaş, bu özel lezzetin inceliklerini gastronomi meraklılarıyla paylaştı.

HATAY’DAN ÇOK ETKİLENDİLER

Festivalde gösterime sunulan videonun ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçen ve tebriklerini ileten Paraty Gastronomi Festivali yetkilileri, “Yapmış olduğunuz çalışma ve hazırladığınız video festivalin ana düşüncesine mükemmel şekilde adapte edilmiş. Tarihinizden ve tutkunuzdan çok etkilendik. Festivalimize değer kattınız” ifadelerine yer verdi.

yemek Brezilya Hatay yöresel yemek