23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 14°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ustalar sır gibi saklıyordu! Meğer içine o malzemeden 200 gram eklemek yeterliymiş: Pastane usulü açma tarifi

Siz de pastanelerin yaptığı o puf puf açmanın tarifini merak ediyorsunuz değil mi? İçine eklenen bir malzeme ile sizin açmanız da pastanede yapılanları aratmayacak! O malzeme sayesinde açmanızın tadına bakan herkes tarifini soracak. İşte pastane usulü açma tarifi...

Ustalar sır gibi saklıyordu! Meğer içine o malzemeden 200 gram eklemek yeterliymiş: Pastane usulü açma tarifi
A+ A-

Hamur işi tarifleri Türk mutfağının vazgeçilmezi! Sabah kahvaltılarından çay saatlerine, çocukların okul beslenmesinde ya da işe götüreceğimiz atıştırmalıklarda taptaze bir açmanın yerini hiçbir şey tutamaz doğrusu. Peki bu pastanelerde yapılan, tel tel dağılan, puf puf kabaran o lezzetli açmanın sırrı ne? Siz de bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Hamuruna ekleyeceğiniz o malzeme ile sizin de açmanız pastane açmalarından çok daha güzel olacak. İddia ediyoruz tadına bakan herkes tarifini soracak. İşte karşınızda pastane usulü açma tarifi...

PASTANE USULÜ AÇMA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

  • 200 gram kaymak
  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya

PASTANE USULÜ AÇMA NASIL YAPILIR? PASTANE USULÜ AÇMA TARİFİ

Ustalar sır gibi saklıyordu! Meğer içine o malzemeden 200 gram eklemek yeterliymiş: Pastane usulü açma tarifi - Resim : 1

1) Ilık süt, şeker ve mayayı bir kapa alın. Bu üç malzemeyi homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekleyin.

👉 PÜF NOKTASI:  Sütün kesinlikle ılık olması gerekiyor. Çok sıcak olursa mayanız ölür. Eğer soğuk süt kullanırsanız da mayayı aktif hale getiremezsiniz.

2) Maya aktif hale geldikten sonra kabın içine oda sıcaklığındaki kaymak, tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, un ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

3) Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatın. 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

👉 PÜF NOKTASI: Mayalama işlemi için ne kadar vakit ayırırsanız açmalarınız o oranda kabaracaktır. İdeal mayalama süresi 1 saattir.

4) Mayalanan hamura açma şeklini verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Ardından  mutlaka 20 dakika kadar üzerini bir bezle örtüp tepsi mayası yapın. 

👉 PÜF NOKTASI: Tepsi mayası yapmak hamur işlerinde çok önemlidir. Bu nedenle tepsi mayasına mutlaka yeterli zamanı ayırın.

5) 20 dakikalık tepsi mayasının ardından üzerine yumurta sarısını sürün, susamı serpin. 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.

UYARI: Pişirme süresi fırından fırına değişiklik göstereceği için mutlaka kontrollü pişirme yapın.

Açmanız hazır! Şimdiden afiyet olsun. Eğer tarifimizi beğendiyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. 

Kaynak: yemek.com

Son Dakika Haberleri AÇMA TARİFİ PASTANE USULÜ AÇMA TARİFİ HAMUR İŞİ TARİFLERİ PRATİK HAMUR İŞİ TARİFLERİ