Ustaları bile kıskandıran kuru fasulye tarifi!
Görüp görebileceğiniz en lezzetli kuru fasulye tarifini sizle paylaşıyoruz. Bu tarif o kadar lezzetli ki ustaları bile kıskandırıyor! İşte o merak edilen ustaları bile kıskandıran kuru fasulye tarifi ve püf noktaları!
Kuru fasulye kışa en çok yakışan yemeklerden biridir. Özellikle de yanına pirinç pilavı ve turşu gibi yan yemeklerle çok yakışacaktır. Hazır kış yaklaşırken bu tarifin püf noktalarına tekrardan göz atmak iyi olacaktır. Dilerseniz etli ya da bu tarifteki gibi etsiz olarak da bu yemeği pişirebilirsiniz. Yine isterseniz düdüklü bir tencerede bu tariftekinden daha kısa sürede de pişirme sağlayabilirsiniz. Bu tarif o kadar lezzetli oluyor ki ustaları bile kıskandırıyor! O halde bu tarifin püf noktalarına ve ayrıntılarına geçebiliriz. İşte o merak edilen ustaları bile kıskandıran kuru fasulye tarifi ve püf noktaları!
USTALARI BİLE KISKANDIRAN KURU FASULYE TARİFİ!
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Sıcak su
YAPILIŞI
- Kuru fasulyeleri geceden su dolu bir kapta bekletin. Bu kuru fasulyelerinizin daha kolay pişmesini sağlayacaktır.
- Ertesi gün kuru fasulyelerinizi süzün.
- Büyük bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve soğanı doğrayıp ekleyin, pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyip kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salçalı karışıma bekletilmiş kuru fasulyeleri ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyin ve karıştırın.
- Fasulyeleri kaplayacak kadar sıcak su ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ara sıra karıştırarak fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık bir buçuk iki saat kadar pişirin.