Ustaların lezzet sırı ortaya çıktı! Bir miktar süt eklediğinizde tadı katbekat artan yiyecekler
Bazı yiyecekler var ki birazcık sütte bekletildiklerinde tatları katbekat lezzetli oluyor. Peki, pişirilmeden önce mutlaka sütte bekletilmesi gereken o yiyecekler neler? İşte sütte beklettiğinizde ya da üzerine biraz süt döktüğünüzde lezzetleri ile damak çatlatan o yiyecekler...
Bazı yiyecekler sütte bekletildiğinde çok daha lezzetli bir hâl alıyor. Bazılarını ise pişirirken içerisine birazcık süt eklemeniz tadını bambaşka bir boyuta taşıyor. İşte sütte beklettiğiniz zaman tadı katbekat artan o yiyecekler...
1- PATLICAN
Patlıcan, sütte bekletildiği zaman tadı adeta arşa çıkan sebzelerden biri. Eğer patlıcanı pişirmeden önce yıkayıp soyduktan sonra sütte bekletmenizi öneririz. Bu sayede patlıcanın acı tadından eser kalmıyor. Tabi ki sütte beklettikten sonra yıkayıp yapacağınız yemeğe uygun şekilde kullanmanız gerekiyor.
2- YUFKA
Hazır yufka ile yaptığınız börek kuru oluyorsa mutlaka sütte bekletme püf noktasını denemelisiniz. Yufkaları kısa bir süre sütte beklettiğiniz zaman böreğiniz çok daha yumuşak olacaktır.
3- BALIK
Şimdiden "Balık ve sütün ne alakası var?" dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak bir bardak süt, balığın da tadını fazlasıyla değiştirmeye yeten bir mutfak tüyosu. Normal şartlarda una bulayıp kızarttığınız balıkları bir de öncesinde süte batırmayı denemelisiniz. Bu sayede yaptığınız balık çıtır çıtır olacak.
4- CİĞER
Eğer siz de sakatat yemeyi seviyorsanız, mutlaka ciğere de bayılıyorsunuzdur. Dana ya da tavuk ciğeri fark etmeksizin yarım saat sütte bekletirseniz pişirme işlemi sırasında dahi farkı göreceksiniz. Sütte beklettiğiniz ciğer hem çok daha kolay pişecek ve yumuşak olacak hem de o kekremsi tadından eser kalmayacak.
5- KAŞAR PEYNİRİ
Her ne kadar sevdiğimiz yiyecekleri bekletip bayatlatmadan tüketsek de kaşar peyniri çok çabuk kuruyabiliyor. Kuruyan kaşar peyniri ancak bir şeylerin üzerine rendelendiğinde tüketilebilir bir halde oluyor. Peki, kurumuş kaşar peyniri nasıl yumuşatılır? Aslında cevabı son derece basit. Kuruyan kaşar peynirini sabah kahvaltıda yemek istiyorsanız siz de bu yöntemi deneyebilirsiniz. Kuruyan kaşar peynirini biraz sütün içerisinde bekletirseniz hemen yumuşayacağını göreceksiniz.
6- SOSİS
Usta şeflerin uyguladığı bu yöntem aslında çok pratik ve o lezzetli sosislilerin de sırrı. Sosis pişirmeden önce soğuk sütte biraz bekletirseniz çok daha lezzetli olacağını görebilirsiniz. Ayrıca soğuk sütte beklettiğiniz sosisler patlayıp şeklini de kaybetmeyecek.
7- KARNABAHAR
Türk mutfağının en sevilen sebzelerinden biri olan karnabaharın hemen hemen her evde yemeği yapılıyor. Peki, karnabaharı haşladığınız suya bir miktar süt dökerseniz ne olacağını biliyor musunuz? Eğer cevabınız "hayır" ise hemen yanıtını verelim. Karnabahar kesinlikle kokmuyor ve normalinden katbekat daha beyaz oluyor.
Deneyecek herkesin şimdiden eline sağlık. Siz önerilerimizi nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.
Kaynak: yemek.com / Derleyen: aydinlik.com.tr