Uzman uyardı! Meğer tuvaletlerimizi yanlış kullanıyormuşuz! İşte sağlık için yapılması gerekenler
Uzmanlar, tuvalet kullanımıyla ilgili yaygın hataları ve sağlık için dikkat edilmesi gerekenleri vurguluyorlar. Özellikle doğru pozisyon almanın önemli olduğu belirtiliyor. Meğer tuvaletlerimizi yanlış kullanıyormuşuz! İşte sağlık için yapılması gerekenler...
Tuvaletinizi yapmanın mükemmel bir yolu olduğunu biliyor muydunuz? Bunca zamandır daha iyisini bilmeden yanlış yapıyor olmanız çok olası. Ortalama bir insan günde en az bir kez tuvaletini yapar ve Bien'deki pelvik taban uzmanlarına göre, büyük tuvalete gitmenin mükemmel bir yolu var.
MEĞER TUVALETLERİMİZİ YANLIŞ KULLANIYORMUŞUZ!
Dışkı emojisi kahverengi ve katmanlı olsa da Bristol dışkı tablosu, farklı türlerin nasıl ve neden belirli bir şekilde görünebileceğinin veya hissedilebileceğinin bir göstergesidir.
İŞTE SAĞLIK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Mükemmel tuvaletin mükemmel bir pozisyonu vardır ve ayaklarınızı bir çöp kutusu veya büyük bir tuvalet kağıdı paketi gibi yükseltecek bir şeyin üzerine koymakla başlar. Tuvalette otururken ayaklarınız, onları yükseltmek için seçtiğiniz şeyin üzerinde durmalıdır. WebMD'ye göre, insanların çömelmek için duruş değiştiren cihazlar kullanması, daha verimli bir şekilde tuvaletlerini yapmalarına yardımcı olur.
Bu aynı zamanda daha az ıkındıkları ve bağırsaklarını daha iyi boşalttıkları anlamına gelir. Hepsi bu kadar değil, tuvalet yapmanın bir diğer önemli kısmı da midenizi gevşetmek ve pelvik tabanınızı uzatarak süreci daha rahat hale getirmektir.
Zorlanan herkes tuvaletteyken pelvik daireler yapmayı denemelidir ve bu sadece vücudunuzun üst kısmını hareket ettirmeyi içerir, ancak zorlanmaya devam ederseniz, birkaç kez ayağa kalkıp tekrar oturmak da yardımcı olabilir.
Tuvalete gitmeniz gerektiğinde ve doğa sizi çağırdığında, uzmanlar beklememeniz konusunda uyarıyor. Medical News Today'e göre, arada bir tuvalete gitmeyi geciktirmek zararlı değildir, ancak geciktirirseniz, genellikle kabızlık, sıkışma, iltihaplanma ve daha ciddi komplikasyonlar gibi başka sorunlara neden olabilir.
Kaynak: The Mirror
Çeviri-Düzenleme: Aydinlik.com.tr / Samet Can Kocagür