Uzmanlar açıkladı! Bu yiyeceği her gün yiyenler daha uzun ömürlü oluyor
Araştırmaya göre, diyetinize ekleyeceğiniz tek yiyecek daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir. Uzmanlar açıkladı! Bu yiyeceği her gün yiyenler daha uzun ömürlü oluyor.
California Walnuts tarafından paylaşılan araştırmalar, ceviz eklemenin kalp ve beyin sağlığının yanı sıra sağlıklı yaşlanmada da büyük rol oynaması nedeniyle daha uzun yaşamanıza yardımcı olabileceğini göstermektedir.
BU YİYECEĞİ HER GÜN YİYENLER DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLUYOR
Yapılan bir araştırmaya göre, diyetinize ceviz eklemek aslında daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir.
Aslında araştırmalar, bu yemişlerin kalp sağlığı, beyin sağlığı ve sağlıklı yaşlanmada rol oynayabileceğini göstermiştir.
Vücudun doğal detoksifikasyon sistemini harekete geçiren sebzelerin, meyvelerin ve bol miktarda turpgillerin işe yaradığını hepimiz bilirken, diyetimize fındık eklemenin daha uzun yaşamamıza yardımcı olacağını kim düşünebilirdi?
California Walnuts tarafından Genç Yetişkinlerde Koroner Arter Risk Gelişimi Çalışması kapsamında paylaşılan bir araştırma, günlük atıştırmalık olarak ceviz yemenin sağlığınızı artırmanın ve potansiyel olarak daha uzun yaşamanın kanıtlanmış bir yolu olduğunu gösteriyor.
CEVİZ YEMENİN FAYDALARI
Bazıları çok daha yüksek yağ içeriğine sahip olduğundan, tüm kuruyemişlerin eşit yaratılmadığı unutulmamalıdır, ancak sağlık uzmanları ölçülü ceviz yemenin yaşa bağlı hastalıkları önleyebileceğini önermektedir.
CARDIA için çalışan bilim insanları, 3.300'den fazla kişinin 20 yıllık diyet geçmişini ve 30 yıllık fiziksel ve klinik ölçümlerini inceledi.
Bu araştırmanın bulguları, yaşamlarının erken dönemlerinde ceviz yiyen katılımcıların fiziksel olarak daha aktif olma, daha kaliteli bir diyete sahip olma ve yaşlandıkça daha iyi bir kalp hastalığı risk profili yaşama olasılığının daha yüksek olduğuydu.
Ayrıca haftada beş ya da daha fazla porsiyon ceviz yemenin ölüm riskini azaltmak ve yaşam süresini uzatmak için en büyük faydayı sağlayabileceğini ortaya koymuştur.
CARDIA'nın baş araştırmacısı Lyn Steffen şunları söyledi:
Ceviz yiyenler, özellikle kalp hastalığı, obezite ve diyabet gibi kronik hastalık riskinin arttığı genç yaşlardan orta yetişkinlik dönemine kadar ceviz yemeye başladıklarında, daha iyi beslenme kalitesi gibi sağlık üzerinde başka olumlu etkileri de beraberinde getiren benzersiz bir vücut fenotipine sahip gibi görünüyor.
Ekip, CARDIA çalışmasından elde edilen verileri kullanarak, kategorilere ayrılan 3.000 kişiye ait verileri karşılaştırdı: "ceviz tüketicileri", "diğer kuruyemiş tüketicileri" veya "kuruyemiş tüketicisi olmayanlar".
Ekip, 352 ceviz tüketicisi, 2.494 diğer kuruyemiş tüketicisi ve 177 kuruyemiş tüketicisi olmayan kişide diyet alımı, sigara kullanımı, vücut kompozisyonu, kan basıncı, plazma lipitleri, trigliseritler, açlık kan şekeri ve insülin konsantrasyonları dahil olmak üzere kalp hastalığı risk faktörleri arasındaki ilişkileri değerlendirdi.
Çalışma sırasında ortalama ceviz alımı günde yaklaşık 21 gram, diğer kuruyemiş tüketicileri arasında kuruyemiş alımı ise günde yaklaşık 42,5 gramdı.
Minnesota Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu'ndaki bilim insanları tarafından yapılan çalışmada, yaşları 18 ila 30 arasında değişen 3.023 erkek ve kadından bilgi toplanmıştır.
Çalışma boyunca üç kez kendi bildirdikleri beslenme geçmişleri alınmıştır.
Ceviz, araştırmaların kalp sağlığı, beyin sağlığı ve sağlıklı yaşlanmada rol oynayabileceğini gösterdiği bitki bazlı temel omega-3 alfa-linolenik asidi önemli miktarda içermektedir.
Her 30 g'ında 4,4 g protein ve 1,4 g lif içerir. Bunun yanı sıra E vitamini, magnezyum, B6 vitamini, folat ve potasyum gibi diğer besinlerle doludur.
Ayrıca tiamin, çinko, pantotenik asit ve demir de içerirler.
Ceviz tüketimi
-
Daha düşük vücut kitle indeksi
-
Daha düşük bel çevresi
-
Düşük kan basıncı
-
Düşük kan trigliserit seviyeleri.
sağlamaktadır. Dolayısıyla tüm bunlar kalp hastalığı riskinizi azaltan faktörler arsındadır.
Kaynak: The Mirror
Çeviri-Derleme: Aydinlik.com.tr / Samet Can Kocagür